Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Лютого 2017

КРИМІНАЛ

ЛІФТОВИХ ГРАБІЖНИКІВ ЗАТРИМАНО

Нарешті завершилася епопея з обкраданням ліфтів у багатоповерхівках міста – «мідна банда» опинилася в руках поліції.

Електромагнітні котушки гальмівної системи з ліфтових шахт уночі привласнювали троє кам’янчан – 29-ти, 36-ти та 38-ми років, які ніде не працювали і в такий спосіб заробляли. До речі, двоє із них уже притягувалися до відповідальності за крадіжки. Мідні дроти вони здавали на пункти прийому металобрухту. Кримінальній трійці вдалося вивести з ладу 23 ліфти, завдати міському бюджету збитків на суму майже 40 тис.грн. і незручності сотням кам’янчан.

Злочинцям оголошено підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.185 ККУ. Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних і в осіб, яким вони збували викрадений кольоровий метал, вилучено речові докази.

Втім у цьому злочині правоохоронців занепокоїла байдужість кам’янчан і торгашів металобрухтом. 

– З’ясувалося, що за два місяці, протягом яких підозрювані тероризували місто крадіжками, їх неодноразово бачили свідки, але чомусь ніхто нікому не повідомив. Злочинці продавали викрадені котушки місцевим підприємцям. Невже ті не здогадувалися, звідки ці речі? Коли ми нарешті зрозуміємо, що порядок і спокій у місті залежать не тільки від професійних дій працівників поліції, а й від свідомості громадян, – написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» начальник міськвідділу поліції Борис СУШИЦЬКИЙ.


ОЦЕ ТАК ТЯГА ДО ГОЛІННЯ!

Про що думав молодий чоловік, коли викрадав два лосьйони після гоління, нам залишається лише здогадуватися. Можливо, причину вчинку він пояснить поліції, яка наразі його розшукує.

Як повідомила інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК, у магазині косметики та парфумерії, що розташований у центрі міста, чоловік поклав до кишені дві пляшки з лосьйоном відомої фірми «Лореаль». Однак винести товар непомітно не вдалося – пропищала сигналізація біля виходу. Касир не розгубилася і кинулася наздоганяти злодюжку, але той виявився спритнішим.