П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Червня 2017

КРИМІНАЛ

ВИНЕСЛИ ПОНАД ТРИ МІЛЬЙОНИ

ВИНЕСЛИ ПОНАД ТРИ МІЛЬЙОНИ

Зухвалу крадіжку скоєно на ПАТ «Гіпсовик». На сторінці підприємства у «Фейсбуці» написано: «У ніч на 29 червня шляхом незаконного проникнення в адміністративне приміщення (ймовірно, через дах) невідомі особи скоїли крадіжку із службового кабінету директора ПАТ «Гіпсовик», заступника голови правління Івана АТАМАНА. На місці працює слідчо-оперативна група».

У поліції прокоментували, що в робочому кабінеті, у шухляді стола, чоловік зберігав гроші та цінності своїх дітей, які поїхали на відпочинок за кордон.

– У такий спосіб потерпілий намагався убезпечити майно від квартирних крадіїв, адже неодноразово чув про ці злочини, – каже інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК. – Тому після обіду 28 червня переховав усе в робочому кабінеті. А коли вранці прийшов на роботу, побачив зламаний замок і відсутність грошей та коштовностей. Чоловіку завда-но збитків на суму понад 3 мільйони гривень. Кабінет не було обладнано ані сигналізацією, ані камерами відеоспостереження.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.185 ККУ. 

ВИРОСТИЛА КОНОПЛЮ ТА СОБІ СТАТТЮ

Понад 100 кущів конопель на власній присадибній ділянці вирощувала 64-річна кам’янчанка. Нелегальний «урожай» поліція вилучила і відправила на дослідження.

– Під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання в приватному секторі на території міста працівниками міськвідділу поліції спільно з працівниками другого міжрайонного сектору Управління протидії наркозалежності ГУНП у Хмельницькій області виявлено нелегальний посів нарковмісних рослин – понад 100 кущів конопель, – розповіли у поліції. – Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

ЗАЛИШИЛАСЯ БЕЗ ЛЮСТРИ І ГРОШЕЙ

Псевдопродавець ошукав 44-річну кам’янчанку на 13 тис.грн.

На одному з Інтернет-сайтів 25 червня жінка знайшла оголошення про продаж люстри. Зателефонувала продавцеві, обговорила із ним умови купівлі й, нічого не запідозривши, переказала реквізити банківської картки. Навіть оком не моргнула, як залишилася без грошей і покупки.

У поліції потерпіла розповіла, що в ЗМІ читала про схожі шахрайські схеми, однак не могла припустити, що торкнуться вони і її.

ВИПИЛИ І ПОБИЛИСЯ

Один – у лікарні, інший – під слідством. Саме так завершилося дозвілля двох раніше не знайомих кам’янчан, які відпочивали в нічному клубі «Сіті» у ніч на 28 червня.

– Чоловіки вживали спиртні напої біля барної стійки, де між ними зав’язалася словесна суперечка, – розповіла Руслана Марчук. – Згодом вийшли з’ясовувати стосунки на вулицю, де в хід пішли кулаки. Із важкими тілесними ушкодженнями 37-річного кам’янчанина «швидка» доставила до лікарні. Особу злочинця вже встановлено.

КРАЛИ ВАЛЮТУ ТА ВЕРСТАТИ

1300 євро та 700 доларів із будинку 43-річного жителя с.Слобідка-Рихтівська винесла невстановлена особа в проміжок часу з 20 до 23 червня.

Інший злодюжка потягнув торцово-обрізувальний верстат, шліфувальну машинку, набори фрез і свердел, обікравши 48-річного чоловіка. Поліція з’ясувала, що до господарського приміщення в с.Колибаївка невідомий потрапив, зірвавши навісний замок. Загальна сума збитків становить близько 15 тис.грн.