П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Липня 2017

КРИМІНАЛ

СПІЙМАЛИ ХАБАРНИКА НА ГАРЯЧОМУ

За позитивне складання абітурієнтом вступних іспитів і зарахування до числа студентів навчального закладу декан одного з факультетів національного університету вимагав хабар у розмірі 5200 гривень. Слідчі ГУНП у Хмельницькій області спільно з колегами з УСБУ і за процесуального керівництва прокуратури викрили зловмисника на гарячому та затримали в порядку ст.208 КПКУ, а неправомірно одержані кошти вилучили.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії.


НАРКОДІЛОК ЗБУВАЄ СУБУТЕКС

Співробітники другого міжрайонного сектору Управління протидії наркозлочинності ГУНП у Хмельницькій області спільно зі слідчим Кам’янець-Подільського відділу поліції задокументували злочинну діяльність 32-річного місцевого жителя, який займався збутом субутексу.

Субутекс містить у своєму складі бупренорфін, який є забороненим для вільного обігу. Цей препарат має попит серед молоді, чим і користувався зловмисник.

Чоловіка затримали і оголосили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років.


МИСЛИВИЦЯ ЗА ВІЗКАМИ

46-річна місцева жителька, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за майнові злочини, знову взялась за своє. Цього разу на її рахунку 6 крадіжок.

Кам’янець-Подільські правоохоронці вирахували зловмисницю, перевіряючи місцеві ломбарди. Як виявилось, за декілька попередніх місяців жінка скоїла 6 крадіжок, із них 4 – це крадіжки дитячих візків, які власники залишали на сходинкових майданчиках.

Також серед її «здобичі» дитячий спортивний велосипед та 600 євро, які злодійка поцупила із салону вантажного автомобіля. Загальна сума збитків, завданих серійною крадійкою потерпілим, складає понад 25 тисяч гривень.

Наразі більшість викрадених речей вилучені із ломбардів і найближчим часом будуть повернуті власникам. Жінці доведеться відповідати перед законом за ч.2 ст.185 «Крадіжка» ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

За матеріалами сектору комунікації поліції Хмельницької області.