Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
28 Липня 2017

КРИМІНАЛ

ПІВМІЛЬЙОНА ЗА ПОРУШЕННЯ

Діючи на захист інтересів держави, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулася до суду з позовними вимогами про стягнення збитків із фізичної особи-підприємця, який без правовстановлюючих документів використовує в місті більше як 1 га землі для обслуговування газової заправочної станції у комплексі з магазином із продажу автозапчастин та іншими приміщеннями на вказаній земельній ділянці, що належать підприємцю.

Незважаючи на затвердження проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки та рішення міської ради про передачу її у користування, підприємець договору оренди із органом місцевого самоврядування не уклав. Користувався землею без правовстановлюючих документів, не сплачуючи за це відповідні кошти.

Міська рада порахувала збитки, які землекористувач завдав місцевому бюджету.

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків, порушення стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді. За результатами розгляду позову прокурора, рішенням Господарського суду Хмельницької області, підприємець зобов’язаний сплатити до місцевого бюджету понад півмільйона гривень.

За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області.


ПОГРАБУВАВ ВЛАСНОГО ДІДУСЯ

Прикра ситуація трапилася між онуком і дідусем 25 липня, близько 17.30. 18-річний хлопець, завітавши до 70-річного дідуся, почав вимагати гроші. Той пояснив, що гроші береже на ліки. Але онук знехтував відмовою і поцупив з-під подушки 500 гривень. 

– Хлопець вдарив дідуся по обличчю, від чого той впав на ліжко. Викрадені гроші зловмисник витратив на придбання алкогольних напоїв. Наразі відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Але оскільки грабіжник раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, то, ймовірно, понесе умовне покарання, – розповідає інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.