П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Листопада 2017

У КАМ’ЯНЦІ ПОБИЛИ СИНІВ ВІДОМОГО КОБЗАРЯ. Є ПІДОЗРЮВАНІ

Прикра подія трапилася 5 листопада із синами відомого кобзаря, бандуриста і лірника, лідера гурту «Хорея Козацька» Тарас КОМПАНІЧЕНКА – у нашому місті їх побили невідомі хулігани. Два сини із компанією поверталися додому після мандрівки до карстових печер, як в сквері «Гунські криниці» на них напали.

У КАМ’ЯНЦІ ПОБИЛИ СИНІВ ВІДОМОГО КОБЗАРЯ. Є ПІДОЗРЮВАНІ«В парку на братів, на їхнього друга з «Пласту» Андрія та дівчину здійснили напад 11 (одинадцять!!!) молодиків віку старшого за 20 років. Одинадцять проти трьох!!! Традиційна схема нападу типового бидла. Мій син Богуслав сидів на лавці. Один запитав: звідки? Той відповів, що з Києва. Секунди не пройшло, як його вдарили ногою по голові, в чоло. Він втратив свідомість. Та мерзота одразу набігла на інших, почала бійку. Звалили. Замісили. Били ногами. В тому числі по головах. Це було в парку. У дівчини істерика, – написав на своїй сторінці у «Фейсбуку» Тарас Компаніченко. – Це сталося о 17.55. З енної спроби викликали поліцію, бо нападники вибивали телефони. Викликали близько 18.05. Поліція приїхала приблизно за півгодини, коли всі нападники давно розбіглися. Поліціянти взяли свідчення, обіцяли подивитися камери спостережень та радили не писати заяв, бо, мовляв, треба буде їздити до Кам’янця і давати свідчення, а написати заяву за місцем проживання-реєстрації. Ну, словом, традиційно нікого і ніхто не знайде? Тобто, марно сподіватися на результати оперативного затримання чи слідства? Його просто не буде?

Зараз у хлопців болять голови. Бо отримали травми голови. І це сталося без жодної зачіпки, без будь-якої на те причини, щоб битися, на порожньому місці. Жах в тому, що ти працюєш на те, щоб в цьому суспільстві були шляхетні цінності і відчуваєш повну незахищеність своєї родини».

Одразу ж під постом з’явилися різні коментарі. Дехто вважає це простим хуліганством і радять зняти побої і написати заяву до поліції, втім є й такі, що приписують злочин мало не Москві. Про напад стало відомо і високопосадовцям правоохоронних органів. «Почув», – написав в коментарях під постом Генпрокурор України Юрій Луценко.

А доки народ висуває різні думки та припущення, поліція запевняє, що розслідує справу, вже встигла переглянути відео з камер спостереження і отримати перших підозрюваних.

– У потерпілих відібрали пояснення, – коментує інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК. – Вони поспішали на потяг, тому вагалися, чи варто звертатися до поліції із письмовою заявою. Від медичної допомоги хлопці відмовилися. За фактом хуліганства відомості внесено до ЄРДР, проводиться досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні. Маємо підозрюваних і наразі встановлюємо особи зловмисників. А всіх небайдужих громадян, які володіють інформацією про цю подію, просимо звертатися до міськвідділу поліції (вулиця Шевченка, 27), або ж телефонувати: 102 чи 6-45-85. Конфіденційність гарантуємо.