Субота, 20 Квітня 2024 р.
30 Березня 2018

КРИМІНАЛ

ТЕСТ ПІДТВЕРДИВ СПИРТНЕ

Військовослужбовця, який їхав за кермом напідпитку, затримали правоохоронці.

Як повідомила інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК, вранці 24 березня працівники сектору реагування патрульної поліції за порушення ПДР зупинили автомобіль «Daewoo Sens», яким керував 29-річний військовослужбовець. Поліцейські, помітивши нечітку вимову й відчувши запах спиртного, запропонували водієві пройти тест. В організмі чоловіка виявили 0,6 проміле алкоголю.

Наразі правопорушника притягнуто до адмінвідповідальності.

РОЗВІВ НА ГРОШІ

До міськвідділу поліції звернулася 42-річна кам’янчанка із заявою про шахрайство щодо неї зятем її подруги. У ході досудового розслідування з’ясувалося, що 22-річний хмельничанин ще торік у травні скористався дружніми стосунками майбутньої тещі та її подруги і, розповівши неправдиву історію, заволодів 2 тис. доларів. Знаючи, що жінка перебуває за кордоном на заробітках і має кошти, він через місяць знову скористався її добротою і під приводом купівлі бурштину виманив ще 3 тис. доларів. Не підозрюючи лихого, жінка чекала на обіцяні відсотки. Втім злочинець не мав наміру нічого повертати, бо всі гроші витратив на речі та забаганки нареченої.

БРАКОНЬЄРИ ПОТРАПИЛИ НА ГАЧОК

Двох чоловіків, котрі сіткою ловили рибу та раків на території НПП «Подільські Товтри», на гарячому «вполювали» поліцейські. Знаряддя «праці», човен, автомобіль і незаконний вилов вилучено.

Як повідомив начальник районного відділення поліції Андрій ДУРАНКОВ, спільно із працівниками НПП «Подільські Товтри» браконьєрів, жителів с.Колодіївка, затримано на р.Дністер. За допомогою сітки вони незаконно виловили 70 рибин і близько півсотні раків.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ. Максимальне покарання, що загрожує чоловікам, – обмеження волі до трьох років із конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

ШАХРАЇ НЕ БАЙДИКУЮТЬ

26 березня до 54-річної кам’янчанки зателефонувала невстановлена особа, яка представилася її родичем і під приводом позики грошей розжилася на 8 тис.грн. Гроші поблизу під’їзду власного будинку жінка віддала ошуканцю.

Псевдобанкірам вдалося ошукати 32-річного кам’янчанина, 37-річного жителя с.Китайгород і 43-річного мешканця с.Гаврилівці. Випитавши реквізити карточки, шахраї виманили 1900 грн., 3122 грн. і 4500 грн. 

Без покупок і грошей через шахраїв залишилися ще четверо кам’янчан.

ПОГРАБУВАЛИ ВІННИЧАН

Увечері 28 березня на вул.Привокзальна невстановлена особа проникла в салон вантажного автомобіля «DAF» до 49-річного жителя Вінницької області, звідки викрала 5 тис.грн.

А напередодні без такої суми залишився 42-річний вінничанин, у якого в одному з місцевих кафе, що у Старому місті, з кишені витягнули гаманець із грішми.

КРАЛИ БОРОШНО, ОДЯГ І ГРОШІ

Доки 67-річної господині не було вдома, до її будинку в с.Довжок заліз злочинець і викрав два зварювальні апарати, 1500 грн. і срібні прикраси.

Невстановлена особа проникла і до підсобного приміщення на вул.Пушкінська. У 24-річного кам’янчанина викрали чотири мішки борошна та сумку із дитячим одягом.

28 березня із квартири 65-річного ка­м’янчанина, що на Нігинському шосе, злодії поцупили 825 доларів, золоті та срібні прикраси, срібну монету.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.