П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Квітня 2018

КРИМІНАЛ

ЗАТРИМАЛИ ЗЛОЧИННУ ТРІЙЦЮ

Поліція затримала чоловіка та двох жінок ромської національності, які викрали у 69-річного пенсіонера золоті й срібні прикраси та мобільний телефон.

Подія сталася в кафе «Світанок», що на вул.Князів Коріатовичів, 17. Потерпілий, мешканець Чемеровеччини, близько 16.00 зайшов туди, аби перекусити. Вільних столиків не було, але його запросила до себе компанія із чоловіка та двох жінок. Він не відмовився. Після декількох чарок спиртного потерпілий розповів незнайомцям, що приїхав до міста, щоб забрати з ремонту срібні вироби. Дідусь відлучився по прикраси, а після того всі четверо продовжили застілля. Проте нові знайомі виявилися не такими добродушними, як здалося пенсіонерові. Жінки непомітно потягнули в нього з кишені срібні вироби, а чоловік зняв із руки золоту обручку, а потім ще й поцупив мобільний телефон.

Коли потерпілий прийшов до тями, то побачив, що залишився ні з чим. Правоохоронці опитали пенсіонера, працівників кафе та склали орієнтування на зловмисників. Жінки повернули срібні вироби добровільно, а от обручку чоловік встиг здати в ломбард. Проте поліцейські її вилучили. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження.

ПЕНСІОНЕРИ ПОВЕЛИСЯ НА АФЕРИСТІВ

Поліція з’ясувала, що дві жительки Конотопа вдалися до шахрайства, заздалегідь усе обмізкувавши та розподіливши ролі.

Схема полягала в тому, що панянки приїжджали в незнайоме місто, обирали будинок і ходили поквартирно, називаючись працівницями «Газобл­енерго». Розповідали, що власникам квартири необхідно подати показники спожитого газу та провести заміну лічильника згідно із нововведеним законом. Пенсіонери запрошували зловмисниць до осель, де ті діяли за планом: доки одна відволікала, інша знаходила гроші та цінні речі. На гачок потрапили не лише кам’янчани, а й жителі Хмельницького та Волочиська.

Жінкам оголошено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.185 (крадіжка) і ч.2 ст.190 (шахрайство) ККУ.

Руслана МАРЧУК, інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції.