Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Червня 2018

КРИМІНАЛ

ПОЛІЦІЯ ЗАКУПИЛА НАРКОТИКІВ НА 38 ТИСЯЧ

У Кам’янці правоохоронці затримали групу місцевих мешканців, які займалися збутом наркотичних речовин, зокрема амфетаміну та марихуани.

Злочинну діяльність зловмисників оперативники і слідчі документували майже півтора місяця. За цей час поліцейські провели 13 оперативних закупок наркотичної речовини у підозрюваних на загальну суму 38 тис.грн.

У ході чергової контрольованої закупки наркоторговців затримали. До складу групи входили дві дівчини та один чоловік. Усі мешканці Кам’янця-Подільського 1994-1995 років народження. Організатором була одна з дівчат.

Як з’ясували правоохоронці, трійця займалася торгівлею наркотиками ще з 2017 р. Потенційних клієнтів організаторка шукала серед знайомих і друзів, продаючи їм амфетамін за ціною 500 грн. за 1 г або 300 грн. за так званий «чек» – дозу вагою 0,3 г.

За короткий час дівчина навіть встиг­ла сформувати власну сітку наркозалежних, які були постійними клієнтами.

У ході проведення семи санкціонованих обшуків у фігурантів справи працівники поліції виявили та вилучили наркотичних засобів і психотропних речовин загальною масою близько 1 кілограма (амфетамін та марихуана), а також 6661 грн., 2496 доларів, 360 євро, пристрої для куріння, електронні ваги, оргтехніку, мобільні те­лефони, банківські картки та блокноти із записами замовлень.

Зловмисники замовляли наркотичні речовини для розповсюдження через Інтернет. Щомісяця вони, в середньому, продавали 400-500 г амфетаміну, маючи грошовий оборот за цінами чорного ринку до 200 тис.грн.

За цим фактом відкрито кри­мінальне провадження за ч.2 ст.307 ККУ, санкція якої передбачає позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна.

Прес-служба ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.

ЗАЛІЗЛИ В «КАРАНДАШ»

У ніч на 31 травня невідома особа проникла в офіси установ, що винаймали приміщення у висотці, відомій у місті як «Карандаш».

Як повідомила інспектор сектору моніторингу міськвідділу поліції Руслана МАРЧУК, злочинець обікрав три офіси, розміщені на третьому, четвертому і дев’ятому поверхах. Серед викраденого – оргтехніка та гроші. Наразі поліція з’ясовує обставини події. Сума завданих збитків встановлюється.

Вл.інф.