П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
20 Липня 2018

КРИМІНАЛ

ВБИВЦЯ ПІД ВАРТОЮ

Суд на 2 місяці взяв під варту 21-річного чоловіка, який на грунті ревнощів позбавив життя співмешканку.

Нагадаємо, що трагедія сталася 11 липня в Кам’янці-Подільському. На грунті ревнощів 21-річний чоловік задушив співмешканку і покинув місце події, проте працівники Кам’янець-Подільського відділу поліції оперативно розшукали та затримали зловмисника. Йому доведеться відповідати за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) ККУ, санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі.

ЗАТРИМАЛИ ОСТАННЬОГО ЗІ ЗЛОЧИННОЇ ТРІЙЦІ

У Кам’янець-Подільському районі працівники поліції затримали останнього з трьох зловмисників, які наприкінці квітня цього року вчинили розбійний напад на місцевого заготовача горіхів, побили його до напівсмерті та викрали майно.

Напад був вчинений 29 квітня. Вночі троє осіб у масках проникли в будинок 47-річного жителя одного з сіл Кам’янець-Подільського району. Жорстоко побивши потерпілого, нападники заволоділи десятьма мішками чищених горіхів, двома мобільними телефонами, ювелірними виробами, грішми та автомобілем «Volkswagen T4».

Зловмисники повантажили напівпритомного чоловіка у викрадений транспортний засіб і вивезли у поле неподалік від села Княжпіль, вирішивши, що він помер від травм.

Однак у потерпілого вистачило сил, аби буквально доповзти до найближчого сільського будинку та попросити про допомогу.

Уже наступного дня працівники відділення поліції розшукали викрадений автомобіль, який злодії кинули з порожнім бензобаком поблизу одного із сіл сусіднього Чемеровецького району.

Правоохоронці працювали у цілодобовому режимі. Невдовзі стало відомо, що до розбійного нападу причетні троє жителів Кам’янець-Подільського району, які, до того ж, є членами однієї родини. Один із них на момент вчинення злочину ще не досяг повноліття. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання поліцейські вилучили низку доказів, які вказували на їхню причетність до нападу.

Двох учасників розбою, в тому числі й неповнолітнього, затримали майже одразу. Третій близько двох місяців переховувався від поліцейських у лісах і напівзруйнованих будинках, але уникнути правосуддя йому таки не вдалося. Наразі всім трьом оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Цікавим фактом у передісторії вчинення цього злочину є те, що трійця вчинила розбійний напад, аби роздобути гроші на заставу для рідного брата одного із них, який на сьогодні перебуває у слідчому ізоляторі в очікуванні суду за вчинення крадіжок і втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність. Більше того, «ідейним натхненником» такого стала 41-річна матір обох братів. Сама жінка теж фігурує в кримінальному провадженні, за яким її сина заарештували.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області.