П'ятница, 29 Березня 2024 р.
10 Серпня 2018

БЕНЗИНОВІ МАХІНАЦІЇ

Працівники Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури виявили порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні одним із комунальних підприємств Кам’янець-Подільської міської ради державних закупівель.

Встановлено, що в лютому цього року тендерний комітет підприємства закупив пальне на суму понад 1,1 млн.грн. та із переможцем відкритих торгів уклав договір про купівлю за бюджетні кошти 436 тис. літрів бензину і дизельного пального.

Водночас після проведення від­критих торгів без будь-яких на те підстав між замовником і постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, що планується закупити, зменшено на 800 літрів та протиправно збільшено ціну за одиницю товару. Хоча ринкові ціни на бензин і дизельне пальне із часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінилися тільки у бік зменшення. Враховуючи те, що, згідно з укладеним договором, закупівля пального комунальним підприємством здійснювалася за кошти місцевого бюджету, з метою запобігання незаконним витратам бюджетних коштів та порушенню економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконного правочину, місцева прокуратура вжила заходів щодо захисту інтересів держави в судовому порядку.

Як повідомив керівник Кам’янець-­Подільської місцевої прокуратури Віталій ГРИНЬКІВ, за результатами розгляду позову місцевої прокуратури додаткову угоду до договору про закупівлю пально-мастильних матеріалів рішенням Господарського суду Хмельницької області визнано недійсною.

За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області.