Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
25 Січня 2019

ЗАТРИМАЛИ «ФАРМАЦЕВТА»

Два роки тому Велику Британію сколихнула інформація про смерть 21-річної дівчини. Вона померла від передозування пігулками для схуднення. З’ясувалося, що хімікат 2,4-динітрофенол, відомий як DNP, дівчина придбала на українському Iнтернет-ресурсі.

ЗАТРИМАЛИ «ФАРМАЦЕВТА»На запит британських правоохоронців українські поліцейські встановили 30-річного чоловіка, котрий через Iнтернет-магазин продавав саморобні стероїди і препарати для схуднення. Однак, зважаючи на нюанси у законодавстві, зловмисник не був притягнутий до відповідальності: нормативний акт, що відносив цей препарат до отруйних речовин, утратив чинність 2014 р.

Встановлено, що чоловік організував роботу двох Iнтернет-ресурсів з он-лайн-продажу препаратів, розрахованих окремо на клієнтів із Європи й України.

Департамент протидії наркозлочинності Нацполіції України спільно із профільним управлінням Хмельниччини продовжили роботу над виконанням запиту британських колег.

У ході санкціонованого обшуку за місцем нинішнього проживання злочинця на Хмельниччині поліцейські виявили лабораторію з виготовлення і пакування препаратів, а також вилучили 10 тис. пігулок стероїдів (тестостерон, метаксон, віагра), 10 кг хімікатів, із яких вироблялися ці пігулки, 18 л прекурсорів, а також 61 «марку» психотропу ЛСД, 10 пакунків насіння конопель, призначених для вирощування у домашніх умовах, і гроубокси для культивування канабісу. Складові для стероїдних препаратів чоловік закуповував через Iнтернет у КНР.

Відносно правопорушника розпочато кримінальне провадження.

Департамент протидії наркозлочинності Нацполіції України.