П'ятница, 29 Березня 2024 р.
7 Травня 2010

ГИЦЕЛІ АКТИВІЗУВАЛИСЯ. І ВИЙШЛИ ЗА МЕЖІ ЗАКОНУ

За что...«Уважаемый Анатолий Макарович, 28 апреля на территориях, прилежащих к стадиону: оптовый рынок, салон красоты «Мулатка», кафе-бар «Одиссей», салон красоты «Круиз красоты», кафе-бар «Техас», ночной дискоклуб «Плейбой», салон мобильной связи «Лайф», базар автозапчастей, магазин «Манго», ночной магазин «Принцип», а также на территории дворов по ул.Соборная, Гагарина, Князей Кориатовичей, пр.Грушевского и т.п. – проходил отстрел собак. С Вашего указания сотрудниками КТП перед майскими праздниками должен был почиститься центр города и стадион. Так скажите, какой же ценой город готовится к праздникам?

Мы, каменчане, уже неоднократно обращались к Вам с просьбой о решении проблемы, которая касается братьев наших меньших. И проблема эта не решается годами. Обращения людей и их просьбы игнорируются. Ответьте на один вопрос: если Вы, глава нашего города, не можете нам помочь, к кому тогда нам обращаться?

Анатолий Макарович, отстрел проходит нелегально, противозаконно. Президент ЮЩЕНКО несколько лет назад подписал закон о защите прав животных, нарушение которого преследуется и карается. Услышьте нас!!! Вы нарушаете права животных, нарушаете жизненный закон, в конце концов, моральные права человека, отдавая такие ужасные изверг-ские указания сотрудникам КТП. Метод, которым уничтожаются собаки, – аморальный. Еще раз напоминаем: отстреливают собак противозаконными препаратами из серии миорелаксантов либо дитиленом. Реакция данного препарата сравнима с эффектом газовой камеры. При попадании ядированной иглы у собаки парализуется мышечная система, а дальше, по истечении определенного времени, наступает длительное удушье, в течении которого в мозгу лопают сосуды, глаза вылазят из орбит, страдает диафрагма – собака задыхается. Собака в последние минуты жизни испытывает невероятные, ни с чем не сравнимые страдания.

Анатолий Макарович, когда-то Вы говорили, что собаки с ошейниками отстрелу не подлежат. Но на сегодняшний день уничтожаются все собаки: как бродячие, так и хозяйские (в ошейниках). Так где же Ваше слово? Сколько каменчане будут оплакивать своих убитых братьев и друзей? В конце концов, есть другие, более гуманные, методы борьбы с рождаемостью бездомных собак. Если деньги из городского бюджета выделяются на ядовитые препараты, на отстрел и оплату работы, то они могут выделяться и на стерилизацию. Мы считаем, что мир не без добрых людей и пожертвовать деньги захотят и смогут много людей.

М.С.ТИМОФЕЕВА (бухгалтер), Ю.А.КОВАЛЬЧУК (администратор), А.В.ЯСИНСКАЯ (культуролог)». (Усього 40 підписів).

Такий лист надійшов на адресу редакції. А ще редакційний телефон не замовкав від дзвінків кам’янчан, які скаржилися на активізацію відстрілу собак (в тому числі з ошийниками) у місті серед білого дня, на очах у людей. Зокрема, Тіна Юріївна ГАЛИЦЬКА, яка незабаром стане мамою, розповіла, що на пр.Грушевського, 27, 30 квітня, о 7.00, у неї на очах (уявіть, який стрес для неї та майбутньої дитини!) вбили собаку з ошийником; Олександр Леонідович КОВАЛЬЧУК поскаржився, що на вул.Соборна, 18, 29 квітня, о 13.30, застрілили хазяйську собаку. Юлія КОВАЛЬЧУК повідомила, що біля салону краси «Мулатка», поряд з «Одісеєм», 30 квітня, о 8.00, знищили вартових собак салону; Людмила Михайлівна КУЗНЯК поінформувала, що на вул.Соборна, 29а, 30 квітня, вранці, на очах у людей відстрілювали собак; підприємці оптового ринку поскаржилися, що 3 травня, о 7.00 і 18.00, перестріляли вартових собак ринку (всі з ошийниками). Зателефонувала також жінка, яка представилася туристкою з Росії, та зазначила, що такого варварського винищення собак не бачила ніде.

На жаль, проблема відстрілу собак у місті вже не один раз БЕЗРЕЗУЛЬТАТНО порушувалася громадськістю. Людей обурюють негуманні методи, за допомогою яких у нас здійснюється контроль за народжуваністю бродячих тварин, а чиновники лише відбуваються пустими обіцянками щодо вирішення проблеми. Та цього разу гицелями настільки зу-хвало було порушено правила, які чітко регламентують їхню діяльність, що ми не могли замовчати цю тему.

Прокоментувати ситуацію ми попросили заступника міського голови з комунальних питань Віктора ДИБАША.

– Останнім часом у місті зросла кількість випадків, коли людей покусали бродячі собаки, тож із санітарно-епідеміологічної станції надійшов припис вжити заходів щодо убезпечення мешканців міста, – розповів Віктор Володимирович. – Але це не означає, що організація «Спецкомунтранс», яка займається відстрілом собак, повинна була виконувати цей припис, нехтуючи правилами. Я хотів би зустрітися з людьми, які повідомили про факти порушень. Якщо ці факти підтвердяться (а я не маю жодних підстав сумніватися в цьому), то обіцяю, що винні будуть покарані.

Крім того, Віктор ДИБАШ за-значив, що хотів би організувати круглий стіл за участю людей, які стали на захист братів наших менших, і тих, які були покусані собаками, з метою розв’язання проблеми бродячих тварин цивілізованими методами.

Такою ж ідеєю Віктор Володимирович ділився з нами минулого року, після чергової серії звернень громадян, обурених варварськими діями гицелів, та тоді щось, мабуть, завадило втілити її в життя. Будемо сподіватися, що цього разу влада почує людей і виконає свої обіцянки, адже ставлення до тварин – лакмусовий папірець духовного здоров’я нації. У нас, безперечно, певні проблеми із цим існують.