Четвер, 18 Квітня 2024 р.
14 Травня 2010

ВТОПИЛИСЯ ОДРАЗУ ТРОЄ

На території Кам’янець-Подільського району є 17 об’єктів, пристосованих для масового відпочинку людей на воді, з них 7 – для купання. Це спеціально визначені місця, які затверджені районною комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій як місця масового відпочинку на воді. Тут є можливість сприяти умовам контрольованого купання та забезпечити охорону життя. На жаль, незважаючи на проведення профілактичних заходів із запобігання загибелі людей на водних об’єктах, люди нехтують правилами поведінки, а тому гинуть.

Як повідомив старший інспектор ГУ МУ МНСУ Руслан НЕЗДОЛІЙ, 7 травня, о 22.47, на ПЗЧ СДПЧ-5 від чергового райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що поблизу с.Цвіклівці в річці Смотрич втопилися 3 особи.

Як виявилося, четверо молодих людей вирішили переплисти Смотрич на дерев’яному човні, проте порив вітру перекинув човна, і як троє чоловіків і жінка не намагалися повернутися у човен, у них не вийшло. Одному вдалося дістатися берега, він і сповістив про загибель своїх друзів.

Силами відділення підводного розмінування групи піротехнічних робіт Головного управління МНС України в Хмельницькій області на чолі з підполковником служби цивільного захисту Олександром ГОРіНИМ 9 травня тіла втоплених було піднято з глибини 15 метрів.

Здебільшого загибель людей спостерігається на необладнаних для купання місцях – кар’єри, річки та ставки, де відсутні рятувальні пости та порушуються правила поведінки на воді, зокрема, купання в нетверезому стані, неналежний нагляд за дітьми шкільного та дошкільного віку, невміння користуватися плавзасобами.

Минулого року в місті та районі на воді загинуло 7 осіб, з них – одна дитина. Тож цінуйте власне життя, бережіть своїх дітей, не нехтуйте застереженнями, оскільки через недотримання правил безпеки на воді може статися непоправне лихо!