Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
21 Травня 2010

ДЕРЖАВНА ВИКОНАВЧА СЛУЖБА ВИЛУЧАЄ МАЙНО БОРЖНИКІВ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

Міський відділ державної виконавчої служби Кам’янець-Подільського міськрайонного управління юстиції 13 травня розпочав рейди за адресами боржників за комунальні послуги. Примусове виконання судових рішень про стягнення заборгованості за тепло та воду здійснюється на користь ЗАТ «Тепловоденергія». Загалом на сьогодні очікується виконання більш ніж 3300 виконавчих впроваджень за судовими позовами ЗАТ «Тепловоденергія» до боржників на загальну суму понад 4,5 млн.грн.

Під час таких рейдів державні виконавці описують і вилучають майно боржників, якщо ті відмовляються оплатити вартість спожитих послуг за тепло та воду згідно з виконавчим документом. Зазвичай це побутова техніка чи предмети розкоші. Вилучене майно одразу передається ЗАТ «Тепловоденергія» на зберігання до часу його реалізації. Якщо сума боргу значна, то на все майно, яке належить боржнику, може, за постановою державного виконавця, накластися арешт та оголоситься заборона на його подальше використання.

Процедура стягнення боргів за комунальні послуги визначена в Законі України «Про виконавче провадження». Так, державний виконавець після отримання виконавчого документа відкриває виконавче провадження, надсилає боржникові постанову про відкриття провадження та надає термін для добровільного виконання, який, за законом, не може перевищувати семи днів.

Пам’ятайте: якщо Ви не з’являєтеся на ви-клик державного виконавця, борг за комунальні послуги буде стягуватися примусово. До того ж боржникам доведеться додатково оплачувати витрати на проведення виконавчих дій і виконавчий збір у розмірі 10% від суми заборгованості за несвоєчасну сплату боргу за комунальні послуги у добровільний термін, що був встановлений державним виконавцем.

Кам’янчани! З метою уникнення примусового стягнення заборгованості за комунальні послуги ЗАТ «Тепловоденергія» звертається до Вас із проханням не затягувати сплати боргових зобов’язань за тепло та воду і розрахуватися за надані послуги.

По довідкову інформацію звертайтеся до ЗАТ «Тепловоденергія» за адресою: вул.Пушкінська, 42. Тел.: 2-50-93.

Міський відділ Державної виконавчої служби Кам’янець-Подільського міськрайонного управління юстиції.