Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
21 Травня 2010

ЗА САМОВIЛЬНЕ ПIДКЛЮЧЕННЯ ДО МЕРЕЖ ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВIДВЕДЕННЯ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗНАЧНИЙ ШТРАФ

Комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» проводить інвентаризацію особових рахунків своїх споживачів. Нещодавно проведено таку перевірку в приватному секторі, де виявлено, що деякі мешканці дозволяють собі самовільно підключатися до мереж водопостачання та водовідведення, чим завдають збитків підприємству та перекладають тягар оплати за комунальні послуги на своїх сусідів. Такі випадки виявлені на вул.Нагірна, Смотрицька, Мічуріна, пров.Комендантський і деяких інших.

«Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України», затверджених Міністерством ЖКГ від 27 червня 2008 р., чітко регламентовано, які підключення вважаються безобліковими та які штрафні санкції за це передбачено. Так, у п.3.3 говориться: «У разі безоблікового водокористування виробник (тобто КП «Міськтепловоденергія») виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби при відповідній швидкості». Так, наприклад, при стандартному діаметрі труби 15 мм і максимальній швидкості води 2 м за сек. виходить споживання 1,27 куб.м за годину. За добу набігає 30,48 куб.м, а за місяць доведеться заплатити за 914 куб.м. При затвердженому тарифі 2,37 грн. за 1 куб.м води до сплати буде нараховано 2166 грн. у місяць. Якщо діаметр труби буде більший, то і сума штрафу буде більшою.

КП «Міськтепловоденергія» застерігає споживачів від таких вчинків, адже вони завдають збитків підприємству, яке є власністю громади, та створюють проблеми собі. Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України передбачено, що для приєднання до системи централізованого водопостачання та водовідведення замовнику потрібно отримати технічні умови. Для того, щоб під’єднатися до мережі водопостачання чи водовідведення, перш за все необхідно звернутися у технічний відділ КП «Міськтепловоденергія» із заявою про отримання технічних умов (ТУ). Відділ знаходиться за адресою: вул.Тімірязєва, 123. Довідки можна отримати за телефоном: 3-52-40.

Вероніка ВЛАСЮК, спец.для «ПОДОЛЯНИНА».