П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Липня 2010

ОКРОПИЛИ КРОВ’Ю

14 липня на помешкання отців-василіан храму Пресвятої Трійці, що знаходиться у будинку на Зарванській, 10а, було скоєно напад.

14 липня на помешкання отцiв-василiан храму Пресвятої Трiйцi, що знаходиться у будинку на Зарванськiй, 10а, було скоєно нападМешканець цього гуртожитку – «претендент» на додаткове житло (квартиру №24), -скориставшись тим, що святі отці відсутні у помешканні, разом із «понятим» і паспортисткою коледжу ПДАТУ нахабно увійшов у коридор квартири, яка була відчинена.

Голова церковної десятки (члени десятки там поралися по господарству) встиг зачинити двері кімнати, але непрохані гості вибили їх і побили чоловіка. Поки кремезний «понятий» розмахував кулаками, «претендент» на помешкання з компанією встигли занести до коридору диван і вузли з речами.

Було викликано наряд міліції. Прибув і настоятель храму Пресвятої Трійці отець Йосиф. Ситуація його не здивувала, адже конфлікт триває з того часу, відколи донька «претендента» вийшла заміж і він якимось чином прописав молоде подружжя у квартирі №24.

Чому було проігноровано рішення виконкому міськради від 21.04.1994 р. про прописування в цій квартирі ченця – брата Давида (Василя Дмитровича КУЛИНИЧА)?!. У цьому рішенні йдеться і про те, що керівництво ДIАЗу (нині – НIАЗ «Кам’янець») і радгоспу-технікуму (нині коледж ПДАТУ) не заперечують проти передачі пам’ятки архітектури ХVII ст. – келій Троїцького монастиря – для потреб монастиря після поступового відселення мешканців цього будинку.

Попри все, розумник вирішив поліпшити свої житлові умови за рахунок братів-ченців: «претендент» дочекався, коли у квартирі №24 силами громади було проведено євроремонт на суму близько 100 тис.грн.

Щойно з’явилися міліціонери – «понятий» зник. Правоохоронці оформили протокол. Тепер справа за судом.

ДОВIДКА: Будинок на вул.Зарванська, 10а, є пам’яткою архітектури ХVII ст. республіканського значення (охоронний номер 1643) і перебуває на балансі радгоспу-технікуму. Тут до 1974 р. проживали учні, а потім – сім’ї працівників цього закладу. 7 сімей дирекція технікуму поселила сюди без дозволу міськвиконкому…

Враховуючи, що гуртожиток є пам’яткою архітектури, міськвиконком заборонив радгоспу-технікуму поселення і прописування в ньому нових сімей та одиноких людей і зобов’язав вирішити питання про передачу пам’ятки на баланс ДIАЗу.