Четвер, 18 Квітня 2024 р.
23 Липня 2010

МОПЕДИСТАМ ЗРОБИЛИ ПОБЛАЖКУ. ЛИШЕ НА МІСЯЦЬ

Iз введенням у дію постанови про обов’язкову реєстрацію мопедів і моторолерів у власників цих транспортних засобів додалося клопотів і головного болю. Та найбільше таке нововведення вдарило по кишенях, адже тепер доведеться не лише реєструвати залізного коня, а й отримувати посвідчення водія категорії «А1». За приблизними підрахунками, потрібно буде викласти до півтори тисячі гривень, з яких левову частку суми складає саме отримання посвідчення водія. Та, як повідомив начальник 4-го ВРЕР м.Кам’янець-Подільський Сергій НАГОРНИЙ, до 1 вересня категорію «А1» можна отримати у ВРЕР, сплативши лише 207 грн. за квитанціями та здавши відповідні іспити з Правил дорожнього руху і водіння.

Відповідно до Постанови Кабміну «Про внесення змін до положення про порядок видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами», категорія «А1» відкривається на мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун із робочим об’ємом до 50 куб.см або електродвигун, потужністю до 4 кВт.

– Особи, які досягли 16-річного віку і мають паспорт, можуть звертатися до нас і здавати відповідні іспити на отримання посвідчення водія категорії «А1», – каже Сергій Володимирович. – Та ця умова діє лише до вересня, пізніше доведеться проходити навчання в автошколах. Така поблажка для водіїв з боку влади на сьогодні є більш ніж доречною, хоч і загнаною в певні рамки. Проте, як показує практика, нас у ці рамки потрібно заганяти і хоч якось дисциплінувати. З моменту реєстрації мопедів і моторолерів узаконили свої транспортні засоби лише 60 власників, а за посвідченням водія з категорією «А1» не звернувся жоден. Тож невідомо, чого чекаємо: 1 вересня та штрафів? Адже за відсутність посвідчення водія та документів на мопед водію доведеться заплатити штраф у розмірі 425-850 гривень, а то і взагалі, – залишитися без транспортного засобу.