Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
6 Серпня 2010

ВИБУХIВКА ВИЯВИЛАСЯ МУЛЯЖЕМ

Як повiдомив заступник начальника мiськвiддiлу мiлiцiї Борис ЛИТВИНЮК, того дня працiвник банку виявив мiж першим i другим поверхом будiвлi, в якiй знаходиться банк, полiетиленовий пакет чорного кольору, заклеєний скотчем. Коли вiн зазирнув у нього, то побачив там коробку, червонi дроти та жiночий годинник. 

БомбаАби не сiяти панiку серед вiдвiдувачiв закладу, вiн узяв знахiдку, перенiс на зелену зону навпроти банку, i сповiстив мiлiцiю.

На мiсце подiї прибули представники всiх силових пiдроздiлiв мiста, вибухо-технiчної служби МНСУ в Хмельницькiй областi, а начальник Центру розмiнування Сергiй ЗУБАРЕВСЬКИЙ забезпечив останнiх захисними костюмами. До речi, начальник вибухо-технiчної служби Леонiд СТЕЦЮК займався знешкодженням знахiдки у свiй день народження.

Як нам вдалося довiдатися, у пакетi ще знаходилася записка, адресована керiвництву банку, з вимаганням 80 тис.грн. У разi невиконання вимог невiдомий погрожував пiдiрва-ти банк.

За даним фактом правоохоронцi порушили кримiнальну справу за ст.189 ч.2 ККУ (вимагання).

– Враховуючи нещодавнiй теракт у Запорiзькому храмi, де були жертви (вісім осiб травмовано та одна черниця загинула – ПРИМ.РЕД.), ми миттєво зреагували на цю подiю. Аби уникнути бiди, нашi спiвробiтники з усiєю вiдповiдальнiстю поставилися до iнциденту, – говорить Борис ЛИТВИНЮК. – На щастя, вибухiвка виявилася муляжем.