П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Жовтня 2010

У ПРИВАТНОМУ ПОРЯДКУ

У минулому числі «ПОДОЛЯНИНА» було вміщено інформацію, в якій порушувалося питання про міліцейський пост у приймальному відділенні лікарні. Ситуацію з цього приводу коментує заступник начальника міськвідділу міліції – начальник міліції громадської безпеки підполковник міліції Олександр ТКАЧУК:

– До нас надходили звернення з приводу конфліктів, що мали місце у приймальному відділенні лікарні, та прохання встановити там пост. Поста не може бути встановлено через низку об’єктивних причин. У першу чергу, лікарня №1 знаходиться на маршруті пішого патрулювання, але ця територія не відноситься до районів зі складною оперативною обстановкою, тому наряди там виставляти недоречно, враховуючи ще й той факт, що на сьогодні ми маємо некомплект у патрульній службі міліції. Патрулювання працівниками ПС здійснюється щоденно, із 17.00 до 01.00. Ми не маємо права задіювати до патрулювання оперативників інших служб, адже це суперечить їхнім прямим посадовим обов’язкам. У разі отримання повідомлення про виклик на місце події можуть прибути або наряд партульної служби, або слідчо-оперативна група, але жоден із викликів ми не залишаємо поза увагою. 

Вихід із ситуації, що склалася довкола приймального відділення лікарні №1, може бути в укладенні договорів керівництвом закладу в приватному порядку із Державною службою охорони, приватними охоронними структурами або ж із залученням внутрішніх військ МВС.

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника відділу з роботи із громадськістю та ЗМІ, капітан міліції.