Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
29 Жовтня 2010

ПОКИ ЩО ПРОХАННЯ

Після трагедії, що сталася на Дніпропетровщині, увага до транспорту та водіїв, які займаються пасажироперевезеннями, посилилася. Про цей факт говорять і профілактичні операції, що нині проводяться працівниками ДАІ.

Відповідно до Держстандартів, 2004 р. було визначено, що тло номерних знаків для автомобілів може бути білим (для звичайного транспорту), жовтим (для маршрутних транспортних засобів і таксі), червоним (транзитні номери), чорним (автомобілі Міністерства оборони та МНС), синім (міліція). Проте, на жаль, водії маршрутних ТЗ і таксі практично не дотримуються цих правил.

Ситуацію із цього приводу коментує начальник 4-го ВРЕР УДАІ УМВСУ в Хмельницькій області майор міліції Сергій НАГОРНИЙ:

– Коли свого часу водії маршрутних таксі реєстрували свої транспортні засоби, багато з них небажання встановлювати номерні знаки з жовтим тлом мотивували тим, що не знають, як довго та чи взагалі будуть займатися пасажироперевезеннями. Проте реалії сьогодення вимагають, аби кожен вид транспорту мав відповідні номерні знаки. Тож ми звертаємося до всіх власників транспортних засобів, котрі мають ліцензію на перевезення пасажирів, при перереєстрації змінювати номерні знаки на відповідні до Державних стандартів. Якщо це пасажироперевезення, то й номерний знак повинен вказувати на даний вид діяльності. Поки що ми звертаємося лише з проханням. У майбутньому, сподіваємося буде прийнято відповідні нормативні акти, за якими перевізники будуть вирізнятися з-поміж інших власників транспортних засобів.