Четвер, 25 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2010

ДОБРІ СТРАЖІ – НАДІЙНЕ МАЙБУТНЄ

 У ранньому дитинстві її неможливо було налякати ні бабаєм, ні циганами. А от кого Альбіна по-справжньому боялася, то це міліціонерів. І тому батьки дівчини були здивовані її рішенням після закінчення школи вступати до університету МВС. 

Нині старший лейтенант, опер-уповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу міліції Альбіна МЕЛЬНИК не жалкує про той крок. Звичайно, приємніше спілкуватися з дітьми-зірками: співаками, танцюристами, але її робота – наставляти на шлях істинний малолітніх бродяжок, крадіїв, хуліганів.

ДОБРІ СТРАЖІ - НАДІЙНЕ МАЙБУТНЄІ хоча старший лейтенант сьогодні без погонів, зовсім не важко уявити її в бронежилеті, з пістолетом, та те, що вона володіє найважливішими прийомами рукопашного бою. Так воно і насправді буває на оперативних виїздах.

Робота в Альбіни Михайлівни досить специфічна: ненормований робочий день, 4-5 годин сну, стан постійної бойової готовності та перспектива виклику на службу, наприклад, під час святкування Нового року, 8 Березня (перелік можна продовжити). Проте наша героїня не має претензій до власної долі, навпаки, вона не бачить себе в іншому місці, із задоволенням спілкується з підлітками, що потребують підвищеної уваги, та почувається відповідальною за спокій громадян…

…На протилежному кінці міста, куди ми вирушили за додатковими враженнями, нові знайомі охоче показують нам своє господарство. І коли ми захотіли сфотографуватися разом, виявилось, що кінолог Дмитро ОСИЧЕНКО не має форми. Як з’ясувалося, Діма у відпустці. На щастя, у Трудовому кодексі немає статті, яка би забороняла людині проводити свої вихідні на роботі. Дмитро може годинами розповідати про своїх улюбленців. 

Його колега Павло ВРУБЛЕВСЬКИЙ жартома називає себе і ветеринаром, і дієтологом, і собачим психологом. Кінолог не лише навчає собаку пошуковим премудростям, а й ретельно слідкує за харчуванням, здоров’ям, розумовими здібностями свого майбутнього помічника.

І ще ми хотіли б розповісти про представницю слабкої статі в рядах кам’янецьких холмсів, про надзвичайні будні криміналістичної лабораторії, слідчих, дільничих інспекторів, але за браком місця завершуємо свої спостереження висновком. 

Не обов’язково шукати щастя на світських раутах чи під сонячними променями південного курорту, можна отримувати кайф від усвідомлення того, що світ без твоїх ідей, зусиль, доброти стане набагато гіршим, а тому бережімо в собі найкраще і ділімося ним з іншими так, як це роблять нині працівники Кам’янець-Подільського міськвідділу внутрішніх справ, яких ми вітаємо з Днем міліції.

Василь ЄРМОЧЕНКО (школа-інтернат №2), Вероніка МАШУРА (НВК №8), Ганна ТКАЧУК (НВК №3), Наталя СТУПНІЦЬКА (НВК №3), члени зразкової літературної студії «Джерельце» ЦДТ.