Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2011

ПРО «КВАРТИРНИКІВ» ЗНАЄ ВСЕ

Олег ХИТРУК15 квітня пінкертони країни святкуватимуть професійне свято – День служби карного розшуку. Ця служба хоч і є однією з престижних в ОВС, проте не так уже й легко в ній працювати, адже від її працівників вимагають не лише повної віддачі обраній професії, а й постійної готовності до різноманітних непередбачених ситуацій.

– Говорити про буденність у нашому підрозділі не доводиться, – констатує начальник СКР міськвідділу міліції майор міліції Олег ХИТРУК, – адже кожен злочин має свої особливості, а в його розслідуванні немає стандартного набору дій. Бувають ситуації, коли лише завдяки професійності оперативників вдається затримати небезпечних злочинців.

Уже понад рік заступником начальника СКР міськвідділу міліції працює капітан міліції Дмитро ЗАЦЕРКІВНИЙ. Дмитро Васильович в ОВС уже 11 років. Після закінчення 2001 р. Прикарпатського юридичного інституту МВС України рік працював дільничим інспектором Чемеровецького райвідділу міліції. Потім його направили оперуповноваженим карного розшуку нашого міськвідділу. 

– Робота вимагає оперативності, – каже Дмитро Васильович. – Сидіти на місці доводиться рідко. Але не жалкую. Навпаки, такий ритм життя мені до вподоби. Зрештою, отримую задоволення від того, що допомагаю людям.

Старшого оперативника СКР Дмитра ЗАЦЕРКІВНОГО знають багато потерпілих від квартирних крадіїв, адже саме за цим напрямком працював понад п’ять років. Тож про квартирні крадіжки та характерний почерк крадіїв він може розповісти чимало.

– З найбільш яскравих випадків запам’яталося, як певний час у місті «промишляли» так звані гастролери, – розповідає капітан міліції. – Десь два роки вони «бомбили» квартири кам’янчан, і ми ніяк не могли їх затримати. Один зі злодіїв був зі Львова, другий – з Коломиї. Вони зламували серцевини замків вхідних дверей і, поки господарі помешкань трудилися на роботі, виносили їхні цінні речі та гроші. А потім спокійно виїжджали на деякий час із міста. Спробуй таких зловити на гарячому! Проте вся суть оперативника і полягає в тому, щоб зуміти це зробити. 

Два роки тому було скоєно розбійний напад на гр.С. Троє молодиків у масках залізли в помешкання через вікно, забрали гроші та золоті прикраси. Працівники нашого сектору карного розшуку кинули всі сили на пошуки злочинців, і, в результаті, нам вдалося розкрити злочинну групу, яка «промишляла» крадіжками та розбоями в Чернівецькій області та Хмельницькому.

Не обходиться на роботі і без курйозів… Якось, приїхавши на виклик в одне кафе, оперативники застали злодюжку за вельми незвичним заняттям – він… спав.

Тієї ночі, пробравшись у кафе, грабіжник зрадів, що натрапив на чималеньку суму грошенят. А тут ще й око манили різноманітні спиртні напої біля барної стійки. Не втримавшись, він вирішив перехилити декілька чарок за таку небачену вдачу і сам не вгледів, як перебрав і заснув. Там його застав власник закладу та одразу ж зателефонував у міліцію.

Ситуації в житті бувають різні, – зізнається Дмитро ЗАЦЕРКІВНИЙ. – Але, в першу чергу, не варто забувати, що головне завдання правоохоронця – бути на стороні справедливості та закону. 15 квітня мої колеги відзначатимуть професійне свято – День служби карного розшуку. Тож, користуючись нагодою, хочу побажати всім здоров’я, успіхів, злагоди в сім’ї та поваги від людей.