Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Липня 2011

У КАМ’ЯНЦІ ГАЗОВЕ ХУЛІГАНСТВО?..

Ранок 6 липня для мешканців будинку №1, що на вул.Ісайї Кам’янчанина, виявився, м’яко кажучи, невдалим. Заварити звичайну філіжанку кави було неможливо – газу не було. Диспетчерську службу окупували дзвінки роздратованих мешканців будинку: «Що сталося? Чому нам перекрили газ?!». У відповідь диспетчер чемно пояснювала, що о 8.00 до будинку приїде аварійна бригада і все з’ясує.

З’ясували… За словами старшого майстра внутрішньобудинкової служби Кам’янець-Подільської філії ПАТ «Хмельницькгаз» Василя КОНОПЕЛЬНЮКА, вночі хтось вирішив пожартувати і не знайшов для цього нічого кращого, як перекрити газову заслінку на фасаді будинку. Як стверджує Василь Іванович, для того, аби відновити газопостачання, необхідно було перевірити, чи перекриті відмикаючі пристрої перед побутовими газовими плитами у кожній квартирі (в будинку їх близько 130). Звичайно, протягом дня більшість мешканців були на роботі, тому газовикам довелося чекати 17.00, аби обійти всі квартири. Близько 19.00 газопостачання відновили. І все було б нічого, якби схожий випадок не трапився два тижні тому в будинку №12/1, що на вул.Драгоманова (про це нам повідомила диспетчер аварійної газової служби). Це чийсь невдалий жарт чи щось більше?.. Ніхто не дасть гарантії, що завтра чи післязавтра черговий будинок у місті не залишиться без газопостачання. 

По коментар щодо цієї надзвичайної події ми звернулися до головного інже-нера Кам’янець-Подільської філії ПАТ «Хмельницькгаз» Анатолія МАЦІБОРИ.

– Дійсно, це вже не перший випадок у місті, коли внаслідок хуліганських дій сторонніх осіб багатоквартирні будинки залишаються без газу, – підтвердив Анатолій Петрович. – Зазначені дії можуть призвести до виникнення аварій і нещасних випадків на внутрішньобудинкових газових мережах. Державні будівельні норми не передбачають закриття доступу до відмикаючих пристроїв спецслужбам міста і району, які беруть участь в усуненні непередбачуваних надзвичайних ситуацій, пов’язаних із використанням газу в побуті. 

Звертаюся до всіх мешканців міста, якщо схожі випадки повторяться, негайно телефонуйте в аварійну газову службу за номером: 104 та у міськвідділ міліції за номером: 102.