П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
26 Серпня 2011

ЗДАВАЛИ НА МЕТАЛ І ХОЛОСТІ, І БОЙОВІ

снарядиАрсенал доби Великої Вітчизняної війни у вівторок, 23 серпня, виявили рятувальники. Металевий контейнер, заповнений порожніми гільзами від артилерійських снарядів і протитанковими мінами, довго був на пункті прийому брухту, що на Голосківському шосе. Коли ж група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону м.Хмельницький почала перебирати знахідку, то серед навчальних мін і холостих набоїв виявила цілком придатні для бою артилерійські снаряди, 7 з яких 76-міліметрового калібру та два – 45-міліметрового.

– У цей контейнер залізо збиралося роками, – пояснює появу знахідки старший інженер СДПЧ-4 капітан служби цивільного захисту Руслан НЕЗДОЛІЙ. – Туди ніхто не дивився, та й приймачі брухту тримали цей арсенал в 

окремому контейнері, аби не сталося лиха. Люди, здаючи такий небезпечний брухт, без перебільшення граются з вогнем, адже немає впевненості в тому, що знайдені снаряди, які у спадок залишила нам війна, не будуть бойовими.

Рятувальники вкотре застерігають громадян бути обережними, а в разі виявлення вибухонебезпечних предметів телефонувати 101.