Четвер, 18 Квітня 2024 р.
24 Лютого 2012

НАЧХАВ НА СИРЕНУ ШВИДКОЇ

20 лютого, о 10.50, на перехресті вулиць Пушкінської та Гагаріна авто KIA врізалося в карету швидкої, яка доставляла людину в лікарню.

Певно, не всі кам’янецькі водії знають, що  зобов’язані поступитися дорогою автомобілю швидкої допомоги, коли той мчить з увімкненими сигналами. Про це свідчить прикрий випадок, який стався в місті. 

Інспектор ВДАІ К-П МВ Сергій ЗУБАЛЬ повідомив, що швидка, яка везла важкохворого, рухалася по вул.Пушкінській, в бік проспекту. А в цей час на вул.Гагаріна на червоний колір світлофора зупинилися в лівій смузі ГАЗель – маршрутне таксі №9, що повертало на Пушкінську, а справа – автомобіль KIA. 

– Карета швидкої допомоги мчала з увімкненими сигналами: проблисковими маячками синього кольо­ру та звуковою сиреною, – розповідає Сергій В’яче­славович. – Коли на Гагаріна загорівся зелений, водій KIA не надав переваги швидкій, не пропустивши її на червоний, та здійснив зіткнення. Внаслідок ДТП автомобілі зазнали механічних пошкоджень, але, на щастя, ніхто з людей не постраждав.

Правила дорожнього руху України чітко визначають, що спецавтомобілю з увімкненим синім маячком і спеціальним звуковим сигналом варто забезпечити безперешкодний проїзд. 

Часто автовласники чи неуважні, чи просто не квапляться дотримуватися цього правила, забуваючи про те, що хвилина зволікання може коштувати людям не тільки здоров’я, але й життя.