ЧИЄ М’ЯСО НЕ ПОТРАПИЛО В КОВБАСУ?
Нещодавно працівниками сектору ветеринарної міліції УМВС призупинено діяльність декількох м’ясопереробних підприємств області, в тому числі двох на Кам’янеччині, через грубе порушення ветеринарно-санітарних вимог ведення діяльності.
Як повідомляється на сайті УМВСУ в Хмельницькій області, на одному з приватних м’ясопереробних підприємств у Кам’янець-Подільському районі, під час проведення перевірки працівниками міліції було виявлено і вилучено 150 кг тримінгу (м’яса без кісток) та 25 кг свіжомороженого сала. На іншому підприємстві району було вилучено 180 кг замороженого сала на загальну суму 1620 грн. В обох випадках сировина, яка призначалась для виготовлення ковбасних виробів, була без відповідного маркування і супровідних ветеринарних документів. Наразі діяльність обох підприємств тимчасово призупинена, а власникам вручено приписи на усунення недоліків.
Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.107 «Порушення правил щодо карантину тварин
та інших ветеринарно-санітарних вимог»
КУпАП. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вл. інф.