Четвер, 25 Квітня 2024 р.
13 Квітня 2012

«МЕТЕЛИК» ПОЛЕТІВ, А ДІТИ ЗАЛИШИЛИСЯ

9 квітня працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей після відпрацювання нічного міста повернулися до відділку з двома малолітніми ка­м’янчанами.

Правоохоронці після 23-ї години виявили двох малюків, котрі стояли поблизу магазину на мікрорайоні Жовтневому. Дітки були легко одягнені, тож добряче замерзли. Хлопчик та дівчинка, 5 і 6 років, на запитання «Що ви робите у пізній час без батьків на вулиці?» відповіли: «Гуляємо». На щастя, діти змогли провести працівників міліції до квартири, де мешкають. Двері відчинив господар житла, який не був ні їхнім батьком, ні родичем. Дітлахи виявилися його квартирантами. Їхня мати – 26-річна жінка торік попросилася до нього на квартиру і, хоч ніде не працювала, сплачувала за житло щомісяця по 600 грн. 

Матері вдома не було. З’ясувалося, вона спочатку пішла до знайомої, а потім – «відпочивати» в один із готелів. До ранку так і не повернулася додому. Малюків привезли до міськвідділу міліції, відігріли, нагодували. В обох виявилась короста, тож їх доправили до лікарні.

Як зазначив начальник міськвідділу міліції майор міліції Юрій ДАХНО, горе-матуся три роки тому притягувалася до відповідальності за заняття проституцією. Дітьми жінка зовсім не переймалася, вони навіть не відвідували дитсадка. Законом передбачено і адмі­ністративну, і кримінальну відповідальність за ухиляння від виконання материнських обов’язків. Тож рішення щодо матусі буде прийняте після розслідування всіх обставин цього факту. 

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника міськвідділу міліції із ЗГ та ЗМІ.