Четвер, 28 Березня 2024 р.
11 Січня 2013

ДОПИТ СВІДКІВ ТРИВАЄ

На суді у кримінальній справі щодо вбивства Павла ТЕПЛЮКА вчора відбулося чергове засідання, на якому знову допитували очевидців трагедії. Цього разу на засідання при¬йшло п’ятеро свідків, серед яких і товариш загиблого, котрий був разом із ним тієї злощасної ночі.

Насамперед колегія суддів розглянула клопотання про відвід головуючого та судді, скарги до Президента та інших інстанцій, подані підсудним і його адвокатом. Однак клопотання задоволено не було.


Першим свідчив 18-річний однокласник загиблого. Він підтвердив, що тієї ночі їхні шляхи з підсудним перетнулися. З його слів, в ніч на 9 липня, близько 0.00 він зустрівся з Пашею та двома однокласницями біля магазину «Еталон». Випивши пива, хлопці відправили дівчат додому на таксі й близько 3.00 пішли вулицею Гагаріна. На вул.Тімірязєва вони почали кидати каміння у вікна і розбили вікно на вул.Тімірязєва, 134. Також жбурнули каміння і у вікно приватного будинку підсудного та тікали дворами. Біля гімназії з пістолетом у правій руці і з криком «Стій!» їх зупинив обвинувачений. Він націлив пістолет на товаришів. Налякавшись, юнаки кинулися тікати. «Куди побіг Паша, я не побачив. Я біг Червоноармійською в бік «Юності». Хвилин за 10 був вдома і почав телефонувати Паші, але трубку він не брав. Хвилин за 30-40 я повернувся на те місце, звідки ми бігли, але нікого там уже не було», – розповів юнак.

Двоє свідків стверджували, що бачили, як чоловік вів хлопця в бік магазину «Хрещатик», а той намагався вирватися і просив: «Дядечку, не бийте мене, я вас дуже прошу!». За їх словами, вони чули гучні постріли, несамовитий крик і були очевидцями того, як затягували тіло хлопця у приватний двір підсудного.

Інші двоє свідків повідомили, що саме обвинувачений завдавав хлопцеві ударів руками, а коли той падав, бив його ногами та стріляв у нього.

Підозрюваний виявив бажання заслухати інших очевидців події, які давали покази лише перед слідчими. І цього разу він отримав офіційні зауваження від суддів через свою поведінку та образливі слова на адресу свідків.

Наступні судові засідання призначено на 25, 28, 29, 30 січня, на 10.00.