Четвер, 25 Квітня 2024 р.
18 Січня 2013

ЧАДІЛИ, НЕ ПІДОЗРЮЮЧИ?

Містом розлетілася інформація, що чадний газ мало не вбив 5 кам’янчан, котрі навіть не підозрювали, що впродовж декількох днів хворіють саме через чад в оселі.

15 січня троє дорослих і двоє дітей віком 14 і 3 років були госпіталізовані в реанімаційне відділення. За словами виконувача обов’язків головного лікаря відокремленого підрозділу Хмельницького центру екстреної медицини та медицини катастроф Людмили ЧЕРНЕВИЧ, люди цілий тиждень почувалися погано, та не могли зрозуміти чому.

– Їм дошкуляли головні болі, підвищення артеріального тиску, загальна слабкість, запаморочення й нудота. Врешті 70-річній жінці стало настільки зле, що довелося викликати швидку, – каже Людмила Анатоліївна.

Медики стабілізували хворій тиск і поїхали. Але через деякий час на цю ж адресу мешканці викликали педіатра – у дитини була рвота. Лікарям здалося підозрілим одночасне занедужання членів сім’ї. Вони й викликали газовиків, а людей доправили в реанімацію. Головний анестезіолог міста Олег КРАСОВСЬКИЙ встановив діагноз – отруєння чадним газом легкого ступеня. За його словами, кам’янчан уже виписали з реанімації, і вони почуваються добре.

А в Кам’янець-Подільській філії ВАТ«Хмельницькгаз» наразі від коментарів утримуються.