П'ятница, 29 Березня 2024 р.
18 Січня 2013

СУДОВА ОБЛОГА «ФОРТЕЦІ»

Вчора розпочалося слухання цивільної справи за позовом Сергія МАКОЦЕЯ до ТОВ «Фортеця» в особі головного редактора Ольги ЖМУДОВСЬКОЇ про захист честі та гідності й спростування інформації, розповсюдженої останньою.

Суть претензій позивача до наших колег можна звести до трьох пунктів. По-перше, журналісти нібито звинуватили його у вбивстві Павла Теплюка на шпальтах свого видання ще до вироку суду в кримінальній справі. По-друге, відповідача обвинуватили в збиранні підписів місцевих мешканців проти позивача, вимагаючи для нього довічного ув’язнення. І по-третє, в газеті за 19 липня 2012 р. було опубліковано кадри з відеозапису, де підозрюваний у вбивстві Павла веде його за руку, які нині є секретними матеріалами кримінальної справи.

За це Сергій Макоцей вимагає по 3 млн.грн. з редакції та головного редактора, а також арешту на банківські рахунки та майно відповідача. Однак представник останнього, хмельницький адвокат Дмитро ВАГІН, з такими вимогами не погоджується.

– В матеріалах справи справді наявна низка публікацій газети «Фортеця», що стосуються обставин смерті Павла Теплюка. Більшість з них містить у собі оціночні судження редакції газети та пересічних громадян, друзів, родичів Паші, їх ставлення до нього як до людини, до обставин його смерті, але там жодних посилань чи прізвищ, імені, по батькові позивача немає, – заявив Дмитро Сергійович.

Окрім того, збирання підписів під зверненням до керівництва міста і правоохоронних органів був зініційований задля того, щоб унеможливити повторення таких трагедій. Жодного слова про ім’я вбивці чи довічне ув’язнення в ньому не було. Що ж до оприлюднення кадрів відеозапису, то їх до редакції подали родичі Павла, котрі володіли цими матеріалами.

Поки що головуюча суддя Людмила ШЕВЦОВА відхилила клопотання позивача щодо накладення арешту на рахунки та майно відповідача та призначила наступне слухання на 31 січня.