Субота, 20 Квітня 2024 р.
25 Січня 2013

ЯК НЕ ПОТРАПИТИ НА ГАЧОК ПСЕВДОБАНКІРІВ

У наш час ласі до чужого майна все частіше у шахрайських схемах застосовують новітні технології. Так, за рахунок 37 жителів Івано-Франківщини, Тернопільщини, Чернівеччини та Хмельниччини майже на 42 тис.грн. збагатилася злочинна група, яку днями на гарячому затримали правоохоронці.

Трійко шахраїв гастролювали Україною та застосовували власну схему збагачення. Мали відповідну техніку та чіткий план дій.

– Жертв підшукували біля банкоматів. Щойно людина знімала гроші з банківської картки, її дані надходили до шахраїв. За годину телефонували і, представившись працівниками банку та посилаючись на необхідність заміни пін-коду на новий, дізнавалися код карткового рахунку. За допомогою послуги «Операція без картки» знімали всі кошти, – розповів начальник карного розшуку міськвідділу міліції Віктор ВІННІЧУК.

Шановні жителі Кам’янеччини! Не ведіться на такі провокації. Запам’ятайте, що нікому не можна повідомляти пін-коду картки та номера рахунку, а будь-які дії слід узгоджувати безпосередньо в банківській установі.



Наталія КАСАПЧУК, речник начальника міськвідділу міліції.