Четвер, 28 Березня 2024 р.
1 Лютого 2013

ТАК ЗІГРІТИСЯ, ЩОБ НЕ ЗАГОРІТИСЯ

На вулиці холодно, а рятувальникам – спекотно. Бо для того, щоб зігрітися, мешканці використовують пічне опалення чи електроприлади, проте часто люди надто безпечні з вогнем, а електромережа – надто стара, щоб витримувати високу напругу. Тому взимку МНСникам доводиться частіше рятувати оселі від язиків полум’я. Так було й цього тижня.

25 січня коротке замикання електромережі сталося в під’їзді житлового будинку, що належить ЖЕК «Господар», на вул.Татарська, 4. Туди виїжджав черговий караул ДПРЧ-6. Загорання приміщення не було, тому всі живі-здорові. А наступного дня КЗ електромережі спричинило до пожежі будинку на Нігинському шосе. На щастя, обійшлося без жертв та значних збитків.

28 січня через необережне поводження з вогнем загорівся будинок на вул.Руська. Полум’я побороли самі люди, ніхто не постраждав. Уже 29 січня МНСники ДПРЧ-5 вирушили до міської стоматполіклініки. Та не на прийом до лікарів, а виконувати свою роботу – коротке замикання електромережі виникло й тут.

А вчора горів будинок у с.Шутнівці. Як розповів начальник II Державного пожежно-рятувального загону ТУ МНС у Хмельницькій області Віктор МУРИНЕЦЬ, причина – порушення правил експлуатації пічного опалення. Біля димоходу почали тліти балки, заго¬рілося перекриття. Дякувати Богу, в цих випадках вогонь не призвів до жахливих наслідків, але працівники МНС вкотре застерігають бути обережними, берегти від вогню свої майно і життя.