П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Березня 2013

ТЕСТ НА ЛЮДЯНІСТЬ ПРОЙШЛИ І ВОДІЇ… Й ІНСПЕКТОРИ

ТЕСТ НА ЛЮДЯНІСТЬ ПРОЙШЛИ  І ВОДІЇ... Й ІНСПЕКТОРИРеанімобіль на великій швидкості, гул сирен, мигання проблискових маячків… Так інспектори міськвідділу ДАІ разом із працівниками станції екстреної медичної допомоги 7 березня влаштували кам’янецьким водіям своєрідний тест не тільки на знання правил дорожнього руху, але й на людяність.

Цього разу автомобіль екстреної мчав по проспекту не для того, щоб надати комусь допомогу, а для того, аби ДАІшники впіймали на гарячому водіїв, які ігнорують ввімкнені спецсигнали. Експеримент проходив у рамках Всеукраїнської операції «Увага! Спецсигнал!». Але кам’янчани цього не знали, тому сумлінними були не всі.

– Таке порушення передбачає штраф у сумі 510-680 гривень, – каже інспектор МВ ДАІ Олександр ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ, який службовим автомобілем рухався за «швидкою». – Раніше суд визначав розмір штрафу, наразі ж це робить сам інспектор при складанні протоколу.

Під час операції декілька протоколів працівники ДАІ таки заповнили. Але один з водіїв замість штрафу отримав лише попередження та квіти. І тільки через те, що порушником виявилася жінка. ДАІшники теж пройшли тест на людяність – вирішили не робити їй поганих подарунків напередодні жіночого свята.