П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Квітня 2013

ВНОЧІ ЗГОРІВ СТОЛЯРНИЙ ЦЕХ

ВНОЧІ ЗГОРІВ СТОЛЯРНИЙ ЦЕХ

1 пожежа.jpgПозаминулої ночі багатьом кам’янчанам точно було не до сну, бо такої великої пожежі Кам’янець не бачив уже давно. Велетенські язики полум’я, клуби диму, тріщання шиферу й більше як 300 метрів знищеної вогнем покрівлі… Так горіла непрацююча столярна майстерня на вул.Тімірязєва, 98.

– Ми почули запах паленого листя чи дерева, тоді зрозуміли, що горить цех, і викликали пожежників, – розповів нам на місці події мешканець сусідньої багатоповерхівки Анатолій Боднар. – Картина реально страшна, люди переживали, що вогонь перекинеться на їхні будинки.

До палаючої будівлі десь о 1.30 прибули 4 пожежні автомобілі з ДПРЧ-6 та ДПРЧ-5, а також автоцистерни із цементного заводу й «Нібулона». У гасінні пожежі брали участь 13 рятувальників. Зі слів заступника начальника ДПРЗ-2, капітана служби цивільного захисту Сергія Солтисюка, столярна майстерня належить Шепетівському військовому лісництву й підпорядковується Міністерству оборони.

– Пожежа виникла на горищі й розповсюдилася по будівлі, – каже Сергій Васильович. – Під загрозою загорання опинився й гараж мешканців, який розташовується всього за півметра від палаючого приміщення, але пожежникам вдалося його врятувати. На щастя, з людей також ніхто не постраждав.

Як розповіли нам рятувальники, локалізація пожежі тривала близько години (при невеликих пожежах це займає 10 хв.), повністю ж її ліквідували за півтори години, близько 3.00. У черговому журналі пожежної частини записано, що вогонь миттєво охопив приміщення, адже цьому сприяло дерев’яне перекриття, наявність дерев’яних відходів у цеху, відсутність спеціальних перегородок з цегли й належного водопостачання.

Ймовірною причиною загорання майстерні площею близько 500 кв.м майор служби цивільного захисту Олексій Стремінський, який також був на місці пожежі, називає коротке замикання електромережі. Хоча наразі всі обставини з’ясовуються, розглядається й версія підпалу. Оскільки сума збитків досить велика, буде відкрито кримінальне провадження.

ВИПИВ – ЗАКУРИВ – ЗГОРІВ

А от пожежа житлового будинку в с.Колодіївка, що сталася 21 квітня, хоч і не була настільки масштабною, проте закінчилася трагічно. Вогонь не тільки пошкодив домашні речі, але й відібрав життя 29-річного чоловіка. Це вже не перший випадок на Кам’янеччині цьогоріч, коли причинами пожежі стають алкоголь і тютюн.

– Після огляду місця події був зроблений висновок, що ймовірною причиною пожежі вкотре стало куріння в стані алкогольного сп’яніння, – повідомляє інспектор СНПД по Кам’янець-Подільському району Олександр Заболотний. – Схема виникнення таких пожеж, як правило, однакова: «випив – закурив – заснув  – згорів». Людина, яка перебуває в нетверезому стані, позбавлена інстинкту самозбереження.