П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Червня 2013

МІЛІЦІЯ ЗАСПОКОЇЛА: ЧОЛОВІК З ТРУПОМ НА ПЛЕЧАХ – БЕЗПЕЧНИЙ

МІЛІЦІЯ ЗАСПОКОЇЛА:  ЧОЛОВІК З ТРУПОМ НА ПЛЕЧАХ - БЕЗПЕЧНИЙ  «Тіло собаки висіло в чоловіка на спині. Голова її ледве трималась на шматку м’яса, а на животі тварини виднілася величезна дірка. З нього ще навіть кров капала…».

Молодого чоловіка, який 2 червня, близько 12.00, розгулював вулицею Васильєва із закривавленим тілом тварини, бачила ледве не половина мешканців мікрорайону Жовтневого. Мертвого собаку той приніс прямісінько на місцевий ринок. Тут чоловік із розпотрошеним чотирилапим на плечах намагався знайти… холодильник.

Про події того дня нам розповів продавець тамтешнього зоомагазину Віктор КОВАЛЬОВ. Саме він разом з дівчиною із сусіднього магазину Ольгою вже на смітнику встиг сфотографувати понівечене тіло собаки. Роздивитися підозрілого чоловіка з мертвою твариною вдалось і продавцям ринку:

– Ми саме стояли біля хлібного кіоску, аж раптом дивимось – іде чоловік. На вигляд років 30-35, на голові капюшон, а на плечах щось волохате висить, – розповідає одна з продавців Тетяна Володимирівна. – Спочатку ми подумали, що це якась шкура, але коли він підійшов ближче – побачили, що то мертва собака. Заляпаний кров’ю чоловік хотів сховати її до холодильника. Перелякавшись, ми порозбігалися по своїх магазинах, а я викликала міліцію.

Вже за 20 хвилин правоохоронці затримали чоловіка з трупом собаки. Як з’ясувалося, його лише нещодавно виписали із психіатричної лікарні. Тепер він живе з мамою в одній із багатоповерхівок на вул.Васильєва. Очевидці затримання розповідають, що чоловіка міліціонери знайшли в одному з дворів і передали матері.

– Його мама сказала, що викликала лікарів. Мовляв, вони приїдуть, зроблять йому укол – і все буде нормально. Але якщо цей чоловік так спокійно вбив свою собаку, то де гарантія, що не вчинить так само з людиною? – запитує Тетяна Володимирівна. – Я вважаю, що таких людей потрібно ізолювали від суспільства.

Хвилювання мешканців сусідніх будинків недаремні, адже зовсім поруч розташовані дитячі садок і майданчик.

Проте, як повідомила нам речник начальника міськвідділу міліції Наталія КАСАПЧУК, правоохоронці зробили висновок, що собаку затриманий не вбивав. Тварину, ймовірно, збив автомобіль (щоправда, рани на тілі собаки не надто схожі на травми від коліс), а психічно хворий чоловік просто вирішив її десь поховати. А от факт, що дії людини очевидці вважають вбивством тварини та порушенням громадського спокою, правоохоронці назвали упередженим.

– У подальшому, в разі загострення психічного стану чоловіка, родичами може ставитись питання про його лікування у відповідних закладах області. У цьому ж разі немає жодних підстав вважати його соціально небезпечною особою, що може завдати шкоди собі та навколишнім, – каже Наталія Касапчук.

Наразі на психіатричному обліку в міського лікаря-психіатра перебувають близько 3000 осіб. Близько 800 з них мають важкі психічні недуги, а ще 70 офіційно визнані соціально небезпечними. Решта ж неосудних живе звичайним життям доти, поки одного разу чергове загострення душевної хвороби не призведе до страшної трагедії.