Субота, 20 Квітня 2024 р.
28 Червня 2013

ПАПУГА ПОПЕРЕДИВ ПРО ВІЗИТ АСПІДА

Отруйну змію довелося ловити рятувальникам о другій годині ночі в квартирі 33-річної кам’янчанки на вул.Тімірязєва, 150. 

Ввечері 27 червня жінка допізна засиділася за комп’ютером. Від монітора її відволік тривожний крик папуги, клітка з яким була на кухні. Прибігши туди, просто заціпеніла: біля плити газдувала… змія. Налякана кам’янчанка викликала МНСників, котрі за допомогою підручних засобів упіймали гадину.

ПАПУГА ПОПЕРЕДИВ ПРО ВІЗИТ АСПІДА– То була яскраво-червоного кольору змія, з чорними та білими смужками, довжиною близько метра, – розповів заступник начальника ДПРЗ-2 капітан служби цивільного захисту Сергій СОЛТИСЮК. – Імовірно, проникла в квартиру через каналізацію або вентиляцію. Ми встановили, що ця зміюка з роду аспідів і є отруйною. Мабуть, якийсь любитель екзотики тримав її вдома як домашнього улюбленця, але вона втекла до сусідів.

Мешкають ці плазуни в Австралії, Бразилії, Аргентині, на півночі Африки, на Вест-Індійських островах. Хто з кам’янчан тримав у своїй колекції, та ще й незаконно, такого екзотичного гостя, який славиться агресивністю, залишається таємницею. На щастя, візит цієї барвистої змії до кам’янецької квартири був мирним. Оскільки встановити її власника не вдалося, вона поповнила колекцію тераріуму «Цирку Кобзов».