Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Липня 2013

ДУРИВ НА ТАЧКАХ

На кругленьку суму збагатився 36-річний молодик, котрий обдурив 11 кам’янчан.

Зі слів старшого слідчого міськвідділу міліції Олександра УСУНІНА, чоловік навесні минулого року повернувся з місць позбавлення волі, де відсидів за крадіжки. Виправлятися він не став і знову ступив на кримінальну стежину. Цього разу вирішив «розводити» власників авто.

У серпні в місцевій газеті махляр розмістив оголошення про те, що надає послуги з продажу автомобілів, а також відслідковував оголошення про продаж авто. Водії, котрі бажали продати «залізних коней», не вагаючись, довіряли аферисту автомобіль разом із документами. Натомість отримували розписку, ксерокопію паспорта і кілька сотень «зелених». Наступного дня шахрай продавав авто на ринках у сусідніх областях, а гроші клав до кишені.

– Більшість проданих авто – це вантажні й вантажно-пасажирські буси 90-х років випуску. Також він продав і два легкові авто – ВАЗ-2107, -2109. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ст.190 ККУ (шахрайство). Наразі ошуканець перебуває під домашнім арештом, – зазначив Олександр Усунін.

Правоохоронці наголошують: якщо ви продаєте будь-яку річ (авто, будинок тощо), то спочатку отримайте гроші, а вже потім віддавайте документи і ключі.