Субота, 20 Квітня 2024 р.
11 Жовтня 2013

НЕ ДІЛІТЬСЯ З МАХЛЯРАМИ!

Мало не в кожному номері «ПОДОЛЯНИН» розповідає про шахрайське виманювання грошей у батьків, діти яких, буцім, потрапили в халепу. Однак деяким кам’янчанам хоч кола на голові теши: вони швидше приймуть на віру байку від шахраїв, аніж перевірять звістку в міліції.

Так, 9 жовтня з 8 тис.грн. розпрощалася чергова жертва шахраїв. Саме за таку суму вона відкупила сина, який «скоїв ДТП».

Пощастило іншій матері. За примарну допомогу синові, котрий потрапив у вигадану пригоду, пройдисвіти затребували кругленьку суму. Жінка вчасно зрозуміла, що її хочуть ошукати, і звернулася до правоохоронців. Ті зуміли заблокувати рахунок і навіть вийти на слід трьох молодиків, які «працюють» у сусідніх областях. Наразі слідство триває, і якщо їх упіймають, то на 5 років посадять за грати. 

Тож, аби не хапатися за голову, правоохоронці радять зробити дві прості речі:

1. Надійшов схожий дзвінок, і вам пропонують заплатити енну суму грошей – одразу ж передзвоніть рідним і з’ясуйте, чи справді вони потребують допомоги.

2. Якщо не можете з ними зв’язатися, телефонуйте на 102 і запитайте в чергового, наскільки правдивою є отримана вами інформація про ДТП.