Четвер, 25 Квітня 2024 р.
18 Жовтня 2013

ШАХРАЙ СКОРИСТАВСЯ ПРАВОМ ОДНОГО ДЗВІНКА

Днями 47-річна кам’янчанка збагатила телефонного здирника на 4300 грн.

15 жовтня, по обіді, до неї з невідомого номеру зателефонував чоловік і представився її знайомим зі столиці. Мало не плакав та шепотів, що за вчинення аварії перебуває в міліції і використовує право на один телефонний дзвінок. Розповів, що перехильнув чарку, сів за кермо і на перехресті збив людину. «Зараз я у відділку, грошей біля мене немає, перекинь на картку 1300 гривень», – благав чоловік і наголосив, щоб слухавку жінка не клала, бо ще раз зателефонувати не дозволять. З телефоном в одній руці та кредиткою в іншій  довірлива жінка перерахувала гроші в найближчому відділенні банку.

Через деякий час «знайомий» знову зателефонував і попросив ще 3 тис., щоб забрати автомобіль зі штрафмайданчика. Для переконання дав слухавку псевдослідчому, який не представився, а наголосив, що треба зберігати цілковите мовчання та всі квитанції.

Не встигла жінка вдруге повернутися з банку, як  пролунав черговий дзві-нок. Чоловік подякував і попросив ще 1 тис.грн. для постраждалого в аварії, який перебуває в реанімації. Цього разу кам’янчанка відмовила і запитала, за який час їй повернуть кошти. Коротка відповідь: «Днями. Дякую!».

Ввечері жінка зателефонувала киянину і дізналася, що з ним усе гаразд і в ДТП він не потрапляв.

По допомогу ошукана звернулась до міського відділу міліції. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Наталія КАСАПЧУК, речник начальника міськвідділу міліції.