П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Квітня 2014

ДИВЕРСІЯ ЧИ ХУЛІГАНСТВО?

У час, коли наша держава стоїть на порозі війни, є громадяни, які замість того, аби підтримувати українську армію, намагаються її дезорганізувати.

На Великдень невідомі хулігани жбурляли каміння по воротах і намагалися проникнути на військовий об’єкт, який охороняється.

А вже ввечері 22 квітня троє нетверезих кам’янчан, зламавши навісний замок із внутрішнього боку воріт, на автомобілі «Нива» проникли на територію навчального полігону. Черговий полігону, помітивши візитерів, викликав правоохоронців і працівників ДАІ. На місце прибули і представники «Правого сектору» через те, що порушники представилися бійцями цієї організації.

Поганявши полігоном, трійця кинулася навтьоки. Молодики помчали у бік с.Кульчіївці. Згодом «Нива» вдруге повернулася до воріт полігону, де її й наздогнали ДАІшники.

Командир «Правого сектору» Олександр КРАВЧЕНКО спростував інформацію, що в такий цинічний спосіб діяли бійці його організації.  

Чоловіки, які ледь стояли на ногах, не скупилися на лайку та погрози. Алкотест показав, що в крові водія-бунтівника було 2,5 проміле. Ледь зв’язавши кілька слів докупи, горе-диверсанти пояснили, що в такий спосіб вирішили перевірити, наскільки кам’янецькі військові готові дати відсіч ворогам.

Водія, який сів за кермо в нетверезому стані, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП, а його товариша – за ст.178 КУпАП (поява в громадських місцях у нетверезому стані). «Ниву» ДАІшники доправили на штрафмайданчик.

А ось причин для порушення кримінального провадження правоохоронці не помітили, пояснивши це тим, що збитки, а саме пошкодження навісного замка, є незначними.

Натомість військові у таких діях вбачають диверсію, що кваліфікується ст.113 ККУ, за порушення якої світить позбавлення волі терміном від 10 до 15 років. Командування гарнізону застерігає цивільних від таких вчинків, адже патрульні, які охороняють об’єкти, мають право дати відсіч непроханим гостям, застосовуючи не лише фізичну силу, а й вогнепальну зброю.