П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
20 Червня 2014

ПІДПАЛИЛИ ПАРКАН ДЕПУТАТА

У ніч на 14 червня невідомі скоїли підпал паркану будинку на вулиці Шевченка, що належить депутату міськради Валентині ВОЛОШИНІЙ. Вогнем пошкоджено частину паркану, труби для поливання газону та зелені насадження, зокрема туї. Самої Валентини Петрівни в місті не було, вдома перебував тільки її чоловік.

ПІДПАЛИЛИ ПАРКАН ДЕПУТАТАПобачивши полум’я, сусіди кинулися тушити його, викликали пожежників і правоохоронців, проте зловмисників затримати не вдалося. На місці злочину залишилась лише каністра з-під горючої рідини.

Як повідомила речник міськвідділу міліції Наталія КАСАПЧУК, на місце події прибули керівництво, слідчо-оперативна група та експерт. Було задокументовано факт виявлення та ліквідації пожежі, здійснено першочергові слідчі дії: подворовий обхід, огляд місця події з фіксуванням і виявленням слідів та ознак кримінального правопорушення.

– Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 «Хуліганство» ККУ, – зазначив старший слідчий міського відділу міліції Микола ПАНЧИШИН. – Наразі призначено експертизи, зокрема пожежно-технічну та експертизу нафтопродуктів. Перевіряються особи, які можуть бути причетними до скоєння злочину.

Прохання до мешканців міста, яким відома будь-яка інформація щодо цієї події, повідомити правоохоронців.

Враховуючи публічність Валентини Волошиної, містом ширяться різні чутки про причини підпалу. Сама ж депутат зазначила, що не знає, хто б міг таке зробити, але сподівається, що правоохоронці знайдуть зловмисників.

– Звичайно, мені дуже шкода спалених дерев, але перехвилювалася за інше, – розповідає Валентина Петрівна. – В цьому будинку ми майже не живемо, тому я давно планувала зробити там один з культурних осередків нашого міста, і частково роботи вже виконано. В мене є багато напрацювань, пов’язаних з діяльністю Петра Бучинського, Юхима Сіцінського, інших відомих людей. Є картини, гобелени. Все це мало стати основою для своєрідного будинку-музею, де могла би зустрічатися творча інтелігенція міста і не тільки. Тому я навіть не знаю, як розцінювати цей напад…