Субота, 20 Квітня 2024 р.
11 Липня 2014

КРИМІНАЛ

IЗ ПОДРУЖЖЯ КАМ’ЯНЧАН ВИКАЧАЛИ 40 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Чоловік і дружина займаються власною справою – продають засоби захисту і добрива для рослин. Мають постійних постачальників і покупців. На початку літа до чоловіка зателефонував незнайомець, який представився торговим агентом. Почав зваблювати найнижчими цінами на товар, можливістю здійснити замовлення через мережу Інтернет і швидкою доставкою. Підприємці спокусилися. Того ж дня переглянули прайси, замовили 30 найменувань товарів, перерахували 40 тис.грн., а покупки немає й донині. Зрозумівши, що їх ошукали, кам’янчани звернулися до міліції.

За фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 ККУ.

Наталія КАСАПЧУК, речник міськвідділу міліції.

АВТОМОБІЛІ КРАЛИ, НА ПІШОХОДІВ НАЇЖДЖАЛИ

Дві автопригоди днями сталися на дорогах міста.

Ввечері 7 липня на Хмельницькому шосе 28-річний водій автомобіля «Volkswagen Passat» наїхав на 54-річного кам’янчанина. У результаті аварії пішохода із тілесними ушкодженнями «швидка» доправила до реанімаційного відділення міської лікарні.

А в ніч на 8 липня на одній із центральних вулиць міста невідомий привласнив чужий автомобіль «Fiat Uno». Вранці власник автомобіля, 35-річний житель Чернівеччини, звернувся із заявою до правоохоронців.

За вищевказаними фактами проводяться перевірки.

Наталія КАСАПЧУК, речник міськвідділу міліції.

МОЛОДИК ПОГРАБУВАВ БАБУСЮ

Медалі Великої Вітчизняної війни та шість із половиною тисячі гривень 24-річний житель Буковини викрав у старенької бабусі із с.Кам’янка.

Як повідомила інспектор по роботі з населенням і ГФ райвідділу міліції Ольга ШМОРГАЛ, удень до 97-річної жінки навідався невідомий молодик. Гість представився соціальним працівником, розвідав, із ким мешкає пенсіонерка, і все поривався їй допомогти. Від молодих зайвих рук бабця відмовилася і пішла до хати. Хлопець же попрямував до паркану, поглянув, чи немає свідків, і кинувся вслід за господинею. За дверима хатини не гребував підняти руку на стареньку і відібрати у неї всі її заощадження та медалі.

Уже за два дні працівники райвідділу міліції розшукали грабіжника у сусідньому районі. 

За фактом грабежу відкрито кримінальне провадження.

САЛО БЕЗ ДОКУМЕНТІВ I МАРШРУТУ

У поле зору охоронців районних автошляхів 9 липня потрапила вантажівка DAF із напівпричепом-рефрежератором. Під час огляду автомобіля правоохоронці натрапили на 20 тонн контрабандного сала.

Розгублений водій, якого зупинили у с.Оринин, не міг пояснити, куди їде і що везе. За його словами, товар він перевозить зі Львова. Як з’ясувалося згодом, без відповідних ветеринарних і супровідних документів.

– На місце події було викликано фахівців управління ветеринарної медицини та відділу ветеринарної міліції УМВС у Хмельницькій області. Зразки народного продукту вони взяли на перевірку. Правоохоронці встановлюють, кому належить продукція і куди її везли, – розповів начальник райвідділу міліції підполковник міліції Олександр ЗАВАДСЬКИЙ.

Галина МИХАЛЬСЬКА.