П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Липня 2014

ЇХНІМ СХЕМАМ ПОЗАЗДРИВ БИ БЕНДЕР

23-річний торговий агент став жертвою поширеної шахрайської схеми і недорахував 3,5 тис.грн.

Потерпілий ходив по Центральному ринку і пропонував людям свій товар. До нього підійшов незнайомець і, показуючи чималу суму грошей, запитав, чи це не він загубив. Хлопець перерахував свої кревні й чесно відповів, що не він. Тоді незнайомець запропонував поділити знайдене порівну.

Коли чоловіки ділили кошти, до них підійшов ще один незнайомець і запитав, чи не знаходили вони, бува, його грошей. Ті заперечили, але останній наполіг, аби показали те, що тримали в руках. Торговий агент віддав йому всі гроші – понад 6 тис.грн. Той порахував і підтвердив, що то справді не його.

Після всіх цих маніпуляцій обидва незнайомці кудись несподівано зникли, а ошуканий попрямував далі продавати товар. І вже в найближчому магазині виявив, що в його гаманці не вистачає половини грошей – 3,5 тисячі. Один із шахраїв, який нібито загубив гроші, під час перерахунку непомітно їх присвоїв.

Як повідомив слідчий слідчого відділення міськвідділу міліції Костянтин МАШТАЛЯР, за фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за ст.190 ККУ. Міліціонери збирають матеріали і працюють над встановленням осіб аферистів.

Розпрощалася із заощадженнями на користь шахраїв і 59-річна місцева пенсіонерка. Вона потрапила на гачок невідомого чоловіка, котрий представився працівником Пенсійного фонду. Наговоривши жінці небилиць, псевдодержслужбовець збагатився на 12 тис.грн. Його особу намагаються встановити правоохоронці. 

Прес-служба УМВС в Хмельницькій області.