П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
20 Лютого 2015

ЗАЗІХНУЛИ НАВІТЬ НА ГРОШІ ДЛЯ АТО

Понад 32 тис.грн. викачали з довірливих жителів Кам’янеччини шахраї. Й хоча про кричущі факти шахрайства постійно інформує «Подолянин», попереджають правоохоронці, прикрих випадків не меншає.

15 січня до 51-річного кадиївчанина зателефонував незнайомець із спокусливою пропозицією працевлаштування за кордоном із високою зарплатнею. Цю послугу аферист оцінив у кругленьку суму – 10 тис.грн. Лише днями потерпілий звернувся до міліції.

14 лютого розвели 72-річну пенсіонерку із с.Мілівці. За непритягнення її зятя до кримінальної відповідальності «працівник міліції» затребував і отримав 3 тис.грн.

Наступного дня хитрюга ошукав 20-річного кам’янчанина, який через Інтернет купував мобільний телефон. Переказавши 950 грн. за товар, чоловік телефону не отримав і досі.

16 лютого 54-річний кам’янчанин так і залишився із лижами, які хотів продати, проте без 15 тис.грн. Чоловік розмістив оголошення на одному із популярних сайтів в Інтернеті про продаж лиж. Відразу знайшовся покупець, який погодився переказати гроші на картку. За декілька годин майбутній власник  зателефонував кам’янчанину, поскаржився на проблему із перерахунком і випитав пароль банківської картки. Згодом довірливий продавець з’ясував, що з його кредитки знято чималу суму.

Безсоромно зазіхнули шахраї і на кошти, котрі громада міста толокою збирала для воїнів АТО. Як розповів начальник міськвідділу міліції Віталій Козярук, 17 лютого до волонтера зателефонував невідомий чоловік, котрий назвався працівником банку. Службовець повідомив, що є громадяни, які готові на рахунок організації переказати кошти для підтримки хлопців в АТО. Випитавши потрібну інформацію, махляр зняв із рахунка волонтерів 3500 грн.

За фактами шахрайств відкрито кримінальні провадження.