Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
20 Лютого 2015

ПОЖЕЖІ

ОДИН НЕЗАКОННИЙ «ШАНХАЙ» УЖЕ СПОПЕЛІВ

13 лютого у центрі міста, в дворі будинку на вул.Огієнка, горів сарай, здіймаючи клуби диму над багатоповерхівками. Пожежників викликали налякані господарі.

З’ясувалося, що зайнявся незаконно зведений по сусідству із житловим будинком «шанхай». Масштаби пожежі могли бути значно більшими, та й невинні люди постраждали б, якби полум’я перестрибнуло на сусідні будинки, однак цьому завадили оперативні дії пожежників.

– Причиною стало необережне поводження з вогнем під час куріння, – розповів інспектор ДСНС Олег ГУЛА. – На щастя, обійшлося без жертв.

Вогняна небезпека, на думку рятувальників, чатує в багатьох дворах, де примостилися незаконні самобуди. Адже жоден із цих об’єктів не відповідає протипожежним нормам. Натомість усі вони захаращені усіляким мотлохом і служать прихистком для безхатченків. І доки на цю проблему дивитимуться крізь пальці, хтозна, чим може обернутися наступна атака полум’яної стихії.

ПРОПАЖУ ЗНАЙШЛИ, ПРОТЕ ОБГОРІЛУ

Автомобіль «Жигулі», про зникнення якого повідомив 58-річний кам’янчанин, перебував у розшуку недовго. О 6.30 пропажу, охоплену вогнем, загасили рятувальники. Постраждали електропроводка, двигун і салон автомобіля. Причиною загорання, на думку пожежників, був підпал.

Як з’ясували правоохоронці, в ніч на 15 лютого машину поцупили з двору будинку на вул.Космонавтів. Імовірно, накатавшись досхочу, легковик підпалили, аби не залишати слідів. Обгорілий ВАЗ-2101 знайдено у пров.Північний. Наразі злочинців розшукують.

Правоохоронці просять кам’янчан, які володіють будь-якою інформацією про подію, повідомити слідчому: тел.: 6-45-14.