П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Травня 2015

ЗІТКНУЛИСЯ НА ОДНІЙ СМУЗІ

На проспекті Грушевського, неподалік від «Епіцентру», внаслідок ДТП на смерть розбився водій фури «Iveco Magirus». З невідомих причин на одній смузі руху зіткнулися два автомобілі, що їхали в попутному напрямку.

ЗІТКНУЛИСЯ НА ОДНІЙ СМУЗІ

Автопригода сталася ввечері 9 травня. Як розповідає начальник відділу ДАІ з обслуговування міста Ігор БЕСПАЛИЙ, «Iveco» та легковик «Skoda Octavia» курсували в бік Хмельницького.

– При цьому «Skoda», якою керував 28-річний кам’янчанин, пішла на випередження, тоді й сталося зіткнення, – каже Ігор Володимирович. – З чиєї ж вини – поки що невідомо, це встановлює слідство.

Після зіткнення легковик перекинувся на дах, а фура переїхала зустрічну смугу та виїхала на узбіччя, де врізалася в дерево. Це й стало причиною загибелі 48-річного мешканця Чернівецької області, який керував машиною. Пасажирку госпіталізували до реанімації. Водій «Skoda» не травмувався, легких ушкоджень зазнали й пасажири авто.

За фактом наразі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із позбавленням права керувати автомобілем.

Поки що ж правоохоронці не поспішають робити висновки з приводу причин чи винуватців аварії. Зі слів старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування ДТП слідчого управління УМВСУ в Хмельницькій області Євгена ПІЛЯВСЬКОГО, для встановлення обставин аварії призначені необхідні експертизи. Також опитано водія легковика, який свою провину заперечує. У водіїв взяли кров для визначення наявності в ній алкоголю на момент ДТП.