П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Травня 2015

ГАДИ ГРІЮТЬСЯ, ЛЮДИ ЛЯКАЮТЬСЯ

На близько 60 змій натикнулися комунальні інспектори, які 18 травня обходили Старе місто. Як розповів директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм» Петро СОЛЯРИК, плазуни лежали на кам’яних мурах, на схилах біля вулиць Замкової, Смотрицької (біля дамби) та Річної (в районі ГЕС). 

ГАДИ ГРІЮТЬСЯ, ЛЮДИ ЛЯКАЮТЬСЯ

Зі своїх сховищ гадюки та вужі вилазять не лише задля того, аби отримати сонячні ванни, а й відшукати собі пару. Адже саме тепер вони переживають шлюбний період і не соромляться продовжувати рід на очах у переляканих мешканців міста й туристів. Одне таке кубло потрапило і в об’єктив «Подолянина». Гадини лежали на кам’яному мурові, навпроти кафе «Під брамою». Поруч ходили люди, їздили автомобілі…

– Коли в гадюк шлюбний період, їхня отрута найсильніша, – каже Петро Солярик. – Тому в цей час кам’янчани мають бути дуже обережними. Пильними мають бути і рибалки, адже часто гадюки можуть атакувати із дерев, а укуси в голову та шию – найнебезпечніші.

На щастя, від нашестя змій ніхто з містян не постраждав. Зі слів головного лікаря міської лікарні №1 Дмитра ВАСИЛЬЯНОВА, звернення щодо укусу зміями до лікарів є поодинокими. Останнє таке зафіксували декілька років тому.