Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Червня 2015

КРИМІНАЛ

КОМЕРЦІЯ З ВИБУХІВКОЮ НЕ ВДАЛАСЯ

Кам’янчанина при спробі продати речовину, схожу на пластичну вибухівку, затримали міліціонери. Як згодом зізнався 52-річний чоловік, у такий спосіб він вирішив підзаробити.

Начальник міськвідділу міліції Володимир КАЛАШНІК повідомив, що 19 червня до міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік намагається продати речовину, схожу на пластид. Прибувши на місце, оперативники спіймали чолов’ягу на гарячому. Зі слів затриманого, цю речовину він знайшов у парку, коли збирав порожні пляшки. Через те, що служив в армії, одразу зрозумів, що це один із різновидів пластиду, і вирішив його продати. Однак його «бізнес-план» провалився завдяки пильності кам’янчан, які викликали правоохоронців.

Наразі речовину направлено на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 ККУ. Слідство триває.

Міліціонери закликають жителів міста бути уважними й обережними і в разі наявності будь-якої інформації про зберігання вибухових пристроїв телефонувати: 102.


«МЕТАЛЕВА» РЕВІЗІЯ

«МЕТАЛЕВА» РЕВІЗІЯ

Операція «Метал-2015» виявила тонни брухту, незаконно прийнятого місцевими «залізними бізнесменами».

Під час спільного рейду незаконними пунктами прийому металобрухту міліціонери і представники «Укртелекому» виявили близько 10 тонн металу, в тому числі й кольорового. Бідони, алюмінієві каструлі та інший посуд, обпалені кабелі вилучили. Наразі міліція перевіряє, чи ці речі не були вкрадені у мешканців міста.

Розпочато кримінальне провадження за ст.213 ККУ. Слідство триває.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.