П'ятница, 29 Березня 2024 р.
31 Липня 2015

ЗВІТУЄ ПРОКУРАТУРА

ПРАЦІВНИКИ ВІЙСЬККОМАТІВ «ГОРЯТЬ» НА ХАБАРАХ

В отриманні хабара звинувачують працівника Кам’янець-Подільського військкомату. 27 липня військовослужбовця впіймали на гарячому військова прокуратура спільно з управлінням СБУ.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, «винагороду» в розмірі 300 доларів начальник відділу обліку бронювання солдатів і сержантів комісаріату отримав за зняття особи з військового обліку. Посадовця підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням). Згідно із санкцією статті, корупціонерові світять від 5 до 10 років ув’язнення із позбавленням права займати певні посади та конфіскацією майна.

А за декілька днів стало відомо про ще один факт отримання хабара співробітником військкомату. Як повідомляє прес-служба УМВС України в Хмельницькій області, за 700 доларів США офіцер відділу комплектування Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату пообіцяв хмельничанину вирішити питання непризову його на військову строкову службу. Військовослужбовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 ККУ.

За матеріалами офіційних прес-служб.

ДВА РОКИ ЗА ДИЗЕРТИРСТВО

Два роки дисбату отримав солдат із Кам’янця-Подільського, який самовільно покинув військову частину на Яворівщині та вирушив додому.

24 липня Яворівський суд засудив кам’янчанина до двох років позбавлення волі з відбуванням покарання в дисциплінарному батальйоні.  Ухиляючись від служби, військовий вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.408 ККУ (дизертирство).

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.