Середа, 24 Квітня 2024 р.
31 Липня 2015

ТРАГЕДІЇ У ВОДІ ТА НА ДОРОЗІ

Цього тижня в місті та районі знову не обійшлося без трагічних подій.

• Фактично на одному відрізку дороги «Житомир – Чернівці» сталося дві аварії, в одній з яких загинула людина.

Вранці 24 липня поблизу с.Гаврилівці в кювет перекинувся «Lexus», яким керував 34-річний мешканець Чернівецької області. За повідомленням прес-служби обласного управління МВС, чоловік не обрав безпечної швидкості руху та не врахував дорожніх умов. На момент ДТП в автомобілі, крім водія, були його дружина і троє дітей, молодшій з яких один рік. На щастя, всі залишилися живими, щоправда, травмованими. Потерпілих госпіталізували в травматологічне відділення райлікарні.

Аварія

• Трагічніші наслідки іншої аварії біля Гаврилівців. Близько полудня 30 липня на цій дорозі зіткнулися пасажирський мікроавтобус «Mercedes-Benz», що їхав до Хотина, та автомобіль «Honda Accord» (на фото), котрий курсував у зустрічному напрямку. Із 15 пасажирів буса четверо отримали переломи, черепно-мозкові травми й численні забої. Важко травмованим внаслідок аварії був і водій «Mercedes-Benz».

А от 31-річний чоловік, який був за кермом легковика, загинув на місці ДТП. Як кажуть працівники ДАІ, водій «Honda Accord» виїхав на смугу зустрічного руху. В момент автопригоди дорожнє покриття було вологим від дощу. Наразі оперативники встановлюють всі обставини зіткнення автомобілів.

• Тіло матері та сина з дністровських глибин 27 липня витягнули рятувальники. Біда трапилася із киянами, які відпочивали на Бакоті.

Як повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС, тіло 42-річної киянки, що перебувало в річці Дністер у с.Гораївка, на відстані близько п’яти метрів від берега, помітив інструктор-волонтер. А директор оздоровчого табору «Бакота» припустив, що, ймовірно, у воді є ще один потопельник. Обстеживши акваторію Дністра, водолази знайшли тіло 19-річного юнака, яке передали працівникам судмедекспертизи для встановлення причини смерті. Що призвело до трагедії, намагаються з’ясувати правоохоронці.  

• Полум’я мало не знищило будинок Феміди та неабияк налякало кам’янчан. Як розповів рятувальник Андрій ІВАХОВ, пожежа виникла 26 липня, о 21.00, у громадському туалеті на приватній території, що розташовується по сусідству із будівлею суду на вул.Драй-Хмари.

Ймовірно, там хтось залишив недопалок, який згодом і дав про себе знати – дерев’яний вбиральник охопило сильне полум’я. Згодом ненаситний вогонь перекинувся на дерев’яні сараї та гаражі й навіть встиг пробігтися балконом приміщення суду. Наблизитися вогню до двоповерхового житлового будинку завадили ДСНСники. Щоправда, не лише дим і полум’я налякали жителів сусідніх будинків. Коли від високої температури почали вибухати колеса від автобуса та каністри з пально-мастильними матеріали, заспокійливе знадобилося багатьом.

• Палало і на Кам’янеччині. Через людську недбалість і необережне поводження з вогнем 26 липня горіло поблизу с.Субіч. Там зайнялася лісова підстилка – і вогонь швидко почав атакувати ліс. До ліквідації полум’я долучилися фахівці ДПРЧ-5, місцевої пожежної команди с.Крушанівка та НПП «Подільські Товтри». А вже за три дні схожа пожежа сталася за межами с.Демшин.